DNT på Camp Villmark

Dag Terje Klarp Solvang oppfordrer alle til å utforske Norge i sommer.
Dag Terje Klarp Solvang oppfordrer alle til å utforske Norge i sommer. Foto: Marius Dalseg Sætre

29. april til 1. mai treffer du DNT på Camp Villmark, Norges største friluftsmesse.

-  På Camp Villmark møter vi friluftsmennesker fra hele landet, og det gleder jeg meg til. Det er alltid hyggelig å møte DNT-medlemmer. Og de som ikke allerede er medlemmer håper jeg besøker standen vår og benytter muligheten til å melde seg inn, sier Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT

År 2022 er frivillighetens år, og Solvang forteller at dette skal markeres på standen.

- Vi ønsker å løfte frem det fantastiske arbeidet som gjøres av DNTs frivillig for å tilrettelegge for friluftslivet i Norge. Samtidig har vi vedtatt en ambisiøs bærekraftstrategi, og vi ønsker å vise de besøkende konkrete eksempler på hva vi gjør for å nå målet om å bli Norges mest bærekraftige ferie- og fritidstilbud.

DNT-rabatt på reparasjoner

Ingen andre steder i verden selges det mer sportsutstyr per innebygger enn i Norge.

- Sammen med «UT igjen» skal vi tilby reparasjoner av turutstyr og klær på Camp Villmark. DNT ønsker å bidra til å holde utstyr i bruk så lenge som mulig, uavhengig av merket og hvor produktet er kjøpt. Så ta med deg skalljakka med rift, boblejakka med ødelagt glidelås eller teltet som må lappes – DNTs medlemmer får rabatt på alle reparasjoner, sier Solvang.

Oppfordrer til salg av brukt turtøy

Solvang forteller at i tillegg til å tilby reparasjoner på messestand, vil DNT i år også tilrettelegge for bruktsalg av turklær.

- Vi som elsker naturen og friluftsliv er også den gruppen som forbruker mest. Mange vil ha årets farge på jakken, nye ski til sesongen eller velger å kjøpe en ny skallbukse fordi det er et hull i den gamle. Sånn kan det ikke fortsette. Vi må ta grep og legge om vanene våre for å senke forbruket og minske miljøbelastningen. Ta med deg 1-2 plagg du ønsker å selge på Camp Villmark! DNT-medlemmer kan levere klær på starten av dagen, og la de henge ut messa – plagget merkes med pris og vipps-nr. Usolgte klær må hentes innen messe-slutt, eller doneres til BUA.

Hytte til hytte-tur - årets turtrend

Nå som pandemien er på hell og hele tilbudet til DNT er åpnet, mener Solvang at telt og hengekøye kan få en liten pause. Han sier:

- Vi har et enormt spenn i hyttetilbudet vårt – alt fra små skjulte perler, til betjente anlegg med fantastisk lokalmat. Det er utrolig spennende å oppleve dette store spekteret i løpet av en og samme tur, og vi tror og håper at nordmenn virkelig benytter denne sjansen igjen i 2022.

Camp Villmark arrangeres 29. april til 1. mai på NOVA Spektrum, Lillestrøm. Mer informasjon finner du her: Camp Villmark - For oss som elsker friluftsliv

Få inspirasjon til årets hytte-til-hytte-tur.
Få inspirasjon til årets hytte-til-hytte-tur. Foto: Marius Dalseg Sætre