God plass i påskefjellet

Påsken er lang, planlegg fjellturen nå.
Påsken er lang, planlegg fjellturen nå. Foto: Marius Dalseg Sætre

Det er god plass på de betjente hyttene i påskefjellet. Bruk de neste dagene til å planlegge resten av påsken. Og husk fjellvettreglene når du er på tur.

– Jeg skjønner godt at folk sjekker værmeldingen og blir litt i tvil om påskeplanene. Mitt beste tips er å bruke palmehelga til å planlegge resten av ferien, for det er god plass i fjellet og været blir bedre, sier Dag Terje Klarp Solvang.  

Etter uker og måneder med forberedelser er vertskap på DNTs 30 betjente hytter klare til å ta imot påsketuristene. Milevis av løyper er kvistet, matlager er fylt og senger redd opp.  

– Påsken er noe av det vi gleder oss aller mest til. Vi har god plass og god stemning! Det er ruskete vær her på vidda nå, men det blir bedre veldig snart. Vi er klare med masse snø, bakst, fyr i peisen og åpne armer, sier Signe Søndrål, vertskap på Krækkja Turisthytte på Hardangervidda. 

Per-Martin Bjerke og Signe Søndrål på Krækkja. I solskinn fredag 8. april.
Per-Martin Bjerke og Signe Søndrål på Krækkja. I solskinn fredag 8. april. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ferdaråd og Fjellvettregler

DNTs generalsekretær understreker at det er viktig å ha Fjellvettreglene i bakhodet når turen planlegges.  

– Vi oppfordrer alle til å ta en prat med turfølget før dere legger i vei. Rett og slett et lite ferdaråd. Har dere en alternativ rute dersom været endres underveis? Er gruppa stødig nok på navigasjon – og har dere med nok mat og rett utstyr? Å ta seg tid til å stille seg selv og resten av turfølget slike spørsmål kan være avgjørende, sier Klarp Solvang. 

Været skifter fort i fjellet. Sånn ser det ut på Hardangervidda lørdag 9. april.
Været skifter fort i fjellet. Sånn ser det ut på Hardangervidda lørdag 9. april. Foto: Marius Dalseg Sætre

Fjellvettdagen arrangeres 11. april

Helt siden de nye Fjellvettreglene ble lansert i 2016, har mandag i påskeuken vært fast Fjellvettdag. 11. april står Røde Kors og DNT klar fra tidlig morgen i avgangshallen på Oslo S for å minne folk på Fjellvettreglene og vise hva en bør pakke i sekken av turutstyr til påsketuren.

Annonse