Årets siste vinner i fotokonkurransen

Det er et mørkt og spennende bilde av en ung eventyrer som drar avgårde med premien for høstens aller beste turbilde.

– Så hyggelig at dere likte bildet mitt!

Elise McCabe er strålende fornøyd når vi tar kontakt i forkant av publiseringens av høstens beste turbilder. Der har juryen plukket ut et blinkskudd fra en overnatting i Lyngdal. 

Omgitt av stemningsfulle omgivelser er to år gamle Lotte klar for en natt i sveveteltet mellom ospetrærne. 

– Denne turen hadde vi gledet oss til lenge. Det er noe eget ved å sove ute når nettene er mørke og luften er frisk. Vi gledet oss til etterlengtet bålkos, til å sveve mellom trærne og hvis vi har heldige ville vi høre kattugla helt i nærheten, forklarer McCabe. 

Høstnatten innfridde og McCabe legger til at kattugla på nært hold høres akkurat passe skummel og spennende ut for små eventyrere. 

– Har du noen gode tips for overnatting ute med barn?

– Ja, ha med mat som er ferdig eller lett å forberede. Det er koselige å lage mat ute, men ikke når ungene allerede er sultne. Ha masse tid til lek, snakk om tingene dere opplever underveis og glem de vanlige rutinene. Det er så mye spennende der ute, og la heller barna sitte rundt bålet og telle stjerneskudd sammen med dere. Det er jo det som er koselig, får vi høre fra McCabe som også alltid har med et ekstra ullteppe i sekken.


1. plass - Elise McCabe: Et stemningsfullt bilde som speiler følelsen av mystikk og nysgjerrighet som vi kan se i blikket til den unge turgåeren der hun sitter trygt plassert i åpningen på teltet. Juryen

Elise McCabe stikker dermed av med 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra vår turpartner Norsk Tipping. Andre- og tredjeplass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnatting på DNTs hytter. Resten av finalefeltet kan også vente seg gavekort på overnattinger i posten. De bildene kan du se i bildekarusellen under.

2. plass - Pascal Hansson: Et øyeblikksbilde og et sterkt dokument som inviterer oss inn i felleskapet rundt bålet. Et nydelig fanget bilde som viser noe av det beste høsten har å by på. Juryen
3. plass - Eveline Lunde: Knallsterkt foto med en komposisjon som leder oss innover i breåpningen. Stemningsfull og flott med lyset fra hodelykten som spretter frem og tilbake på den isete overflaten. Juryen
Klikk her for å skrive tekst.

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 29. desember 2021