Bli med på friluftstrim

Her er treningsprofilen Yngvar Andersen med på Friluftstrimmen i Tøyenparken i Oslo.
Her er treningsprofilen Yngvar Andersen med på Friluftstrimmen i Tøyenparken i Oslo. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

I Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo finnes det gratis gruppetrening for alle. 

Friluftstrimmen har fokus på styrke- og balansetrening som øker evnen til å gå tur i ulendt terreng. Her trener man sammen og motiverer hverandre, under ledelse av en instruktør. Alle øvelsene har forskjellige nivåer og vanskelighetsgrader, slik at helt ferske kan trene sammen med de sprekeste og alle får utbytte av treningen. Hvor tøff treningen blir er opp til den enkelte. 

Friluftstrimmen er et gratis tilbud. Her vil du kunne møte andre turglade mennesker samtidig som du får trent hele kroppen. Dette er et gratis tilbud. Ta med en venn, en nabo eller kom alene. 

Folkehelsetiltak

– Det er flott å se at tilbudet om litt styrketrening i hverdagen er blitt så populært, men det er fortsatt plass til flere så her er det bare å bli med! Mange forteller at det å trene for en litt sterkere kropp bidrar til at de får et mer aktivt friluftsliv, så dette er vi glade for at vi har muligheten til å tilby. Kanskje kan vi etter hvert få lignende tilbud flere steder i landet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generealsekretær i DNT. 

Per i dag er det lokalforeningene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim som har trimgrupper. Tilbudet, som har voksne og eldre som hovedmålgruppe, er finansiert gjennom midler fra Miljødirektoratet og Stiftelsen DAM.

Friluftstrimmen i Nygårdsparken i Bergen.
Friluftstrimmen i Nygårdsparken i Bergen. Foto: André Marton Pedersen

Annonse