Ny gave fra Olav Thon

Olav Thon har gitt penger til DNT gjennom mange år.
Olav Thon har gitt penger til DNT gjennom mange år. Foto: Julie Maske

Olav Thon gir nye 5 millioner kroner til DNT-stiftelse.  

I et styremøte i Olav Thons DNT-stiftelse 26. oktober kunngjorde Olav Thon at han gir 5 millioner i nytt tilskudd til stiftelsen.   

Olav Thons DNT-stiftelse ble opprettet i 1991 og har til formål å støtte Den Norske Turistforenings landsomfattende virksomhet med å fremme fjellvandring og friluftsliv i Norge. Arbeidet skal skje i den ånd som har preget Olav Thons interesse for og glede av å ferdes i norske fjell.  

– Jeg vet at midlene som er donert kommer turforfolket til glede gjennom DNTs arbeid. Det er viktig å spille videre på den gleden man opplever ved å komme seg ut på tur, og det er spesielt mange som har opplevd tunge tider gjennom pandemien, sier Olav Thon.

Mange hytter rehabilitert  

Gjennom årenes løp har Olav Thons stiftelse gitt nær 90 millioner kroner som bidrag til turistforeningens arbeid, og slått sammen med direkte gaver fra Thon til DNT er summen over 130 millioner kroner. Den største enkeltgaven var 30 millioner til kjøp og oppussing av Sæteren gård i Bærumsmarka som åpnet i 2006.  

Kjøp og oppussing av Sæteren gård i Bærumsmarka er ett eksempel på at midlene fra Olav Thon har kommet mange til gode.
Kjøp og oppussing av Sæteren gård i Bærumsmarka er ett eksempel på at midlene fra Olav Thon har kommet mange til gode. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Pengene fra stiftelsen har særlig bidratt til rehabilitering av et stort antall hytter. Pengene er også brukt til påbygg, materialer til dugnad, utstyr, madrasser og utbedring av bruer.  

– Vi er svært takknemlige for Olav Thons gjentatte gavmildhet gjennom mange år. Vi opplever at han virkelig lever seg inn i hva vi jobber med, og han bidrar sterkt til at vi i DNT kan fremme det enkle friluftslivet og ha et tilbud over hele landet, sier en glad Per Hanasand, styreleder i DNT.  

Da Olav Thon og Sissel Berdal Haga Thon giftet seg i 2019 var gaven fra DNT et kart som viser hvordan midlene kommer turfolk til gode i hele landet. Nå henger det i Olav Thons kontorlokaler.
Da Olav Thon og Sissel Berdal Haga Thon giftet seg i 2019 var gaven fra DNT et kart som viser hvordan midlene kommer turfolk til gode i hele landet. Nå henger det i Olav Thons kontorlokaler. Foto: Olav Thon Gruppen

Annonse