Her er sommerens beste turbilder

Einar Pfeiffers tur over skyene i midnattsola hadde det som skulle til for å heve seg over resten av finalefeltet i sommerens fotokonkurranse. 

– Vi startet turen under skydekket i duskregn og var egentlig klare for å snu, forklarer Pfeiffer. 

Turen gikk opp Stetind i Nordland. Norges nasjonalfjell som ble besteget for første gang av Alf Bryn, Carl W. Rubenson og Fredrik Schjelderup helt tilbake i 1910 og som siden er blitt kjent for sin karakteriske obeliskform med glatte vegger som strekker seg fra sjøen og opp til toppen på 1391  meter over havet. 

Pfeiffer og hans to klatrepartnere tok turen opp fjellet via Halls fortopp og det nettopp der at været skulle endre seg til det bedre. 

– Det kom en frisk bris da vi spiste middag. Alt av skyer forsvant og resten av turen gikk i klassisk midnattsol. Nord-Norge viste seg fra sitt aller beste, forklarer han. 

Dermed kom også muligheten for å ta bildet som DNTs jury har hentet frem som sommerens sterkeste turbilde. 

– Jeg har siden jeg kan huske ønsket og fange øyeblikk og stemning slik de oppfattes der og da. Det er kanskje et umulig ønske, men her føler at det gjenspeiler seg i bildet med mine to klatrepartnere over den massive ryggen, midnattsolen i bakgrunnen og et lavt skydekke under oss, sier Pfeiffer. 

Øyeblikket fører med seg en førsteplassen i konkurransen og han vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra DNTs konkurransepartner Norsk Tipping. Andre- og tredjeplass vil få tilsendt ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter. Resten av finalistene kan vente seg gavekort på overnattinger i posten.

Årets jury består av:
- Marius Dalseg Sætre, visuell rådgiver i DNT
- Line Hårklau, innoldsprodusent i DNT
- Magnus Nyløkken, Redaktør i Fjell og Vidde

Bla videre nedover for å se resten av bildene fra finalerunden. Du kan også allerede nå sende inn bilder til høstens konkurranse. ​​​​​​​


1. plass: Einar Pfeiffer - Et nydelig øyeblikk som er fanget på en god måte. Vi lar oss naturlig lede fra fotografen, via de to klatrepartnerne lengre ned i fjellet og inn i midnattsolen som henger lavt i horisonten. Et strålende bilde. Juryen
2. plass: Ståle Johan Aklestad - Geirangerfjorden er majestetisk og stor, og her er det fanget opp på en mesterlig måte hele nede i vannskorpen. Fossefallene blir nærmest uendelige i møtet med den lille kajakkpadlere. Juryen
3. plass: Morten Trulsrud - Et bilde som virkelig lar oss kjenne et sug i magen. Utsikten er enorm og komposisjon og utsnitt er kreativt og uvanlig nok til at vi lar oss fascinere. Juryen

Fotokonkurransen arrangeres i samarbeid med vår turpartner Norsk Tipping

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 25. oktober 2021