Skredkonferansen 2021

Lofoten på en vakker pudderdag!
Lofoten på en vakker pudderdag! Foto: Kasper Meland Beddari, DNTs fotokonkurranse

Det er fortsatt ledige plasser på konferansen som i år har temaet «spor». 

Den nordiske konferansen om snøskred og friluftsliv holdes annethvert år og samler studenter, fjellguider, entusiaster, forskere og alle med interesse for skred og ferdsel i vinterfjellet. I år arrangeres konferansen fra 5. til 7. november på Gol. 

Skredkonferansens formål er å skape en arena for å dele meninger, erfaringer og forskningsresultater mellom folk som har en felles interesse for ferdsel i skredutsatt terreng og å øke den generelle forståelsen for snøskred i Norge. 

– Skredkonferansen er en av de viktigste sosiale og faglige arenaene for skifolket nasjonalt, og i år blir det ekstra stas med konferanse. Temaet er "spor" og programmet i år byr på alt fra storfjellskjøring til historieleksjoner. Vi har til og med Nikolai Schirmer og Nils Faarlund med i samme sesjon! Det er bare å glede seg, sier Mikal Nerberg, rådgiver for fjellsport og aktivitet i DNT.

Arrangører er Fri Flyt, Norges Røde Kors, Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Den Norske Turistforening (DNT).   

Tre personer fra DNT bidrar på med poster på programmet. Håkon Gammelsæter skal holde et innlegg om forebyggende skredarbeid, Mikal Nerberg holder innlegget “Ski in/ski out med DNT” og Caroline Haug og Marlen Knoph skal fortelle om arbeidet med å gjøre UT.no best på toppturinnhold. 

Fortsatt ledige plasser 

Skredkonferansen går over tre dager fra fredag til søndag. I tillegg er det mulig å melde seg på ekstra, gratis workshop på torsdag for alle som er deltakere.  

Det er fortsatt noen ledige plasser på konferansen, så de som ennå ikke har sikret seg plass kan gjøre det nå.  

DNTs skredutdanning

DNT tilbyr grunnleggende kurs for alle, og skredinstruktørkurs. Utdanningen kan deles inn i grunnleggende, kompetansehevende kurs og kvalifiserende instruktørkurs.  

De grunnleggende, kompetansehevende kursene (dagskurs, grunnkurs og skredworkshop) er kurs og samlinger for alle som ønsker å lære mer om vurdering av skredfare og ferdsel i potensielt skredfarlig terreng.  

Marlen Knoph er en av innlederne fra DNT under Skredkonferansen.
Marlen Knoph er en av innlederne fra DNT under Skredkonferansen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse