1 million har sjekket inn på tur

Liafjellet i Os er på andreplass på listen over turmål med flest innsjekkinger i SjekkUT i UT-appen. Foto: André Marton Pedersen

Nå har 1 million sjekket inn i den digitale turpostkassen SjekkUT. DNT håper at UT-appen vil inspirere enda flere til å oppdage sitt nærområde.

- De siste årene har naturen vært et fristed for veldig mange, og etterspørselen etter turforslag har vært enorm. Mange ønsker å komme seg mer ut, men er usikker på hvor de skal gå. Bruken av UT.no og SjekkUT-funksjonen i appen er en stadig mer populær måte å finne nye turmål, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Ekstra motivasjon

SjekkUT er DNTs tjeneste for digital besøksregistrering, en digital versjon av de populære turpostkassene mange kjenner fra før. Den populære turmål-appen ble integrert i UT.no i sommer. Det gjør det mulig å sjekke inn på enda flere turmål.

- Turpostkassene våre har lenge gitt motivasjon til å utforske nye steder og turområder. Med SjekkUT og UT-appen blir turpost-horisonten utvidet og informasjon om turmålene enda mer tilgjengelig. Det gjør at enda flere opplever glede og mestring i friluftslivet, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Vestland med flest innsjekkinger

I UT-appen er det nå mulig å sjekke inn på over 9000 turmål og hytter, alt fra fjelltopper, dagsturhytter og bålplasser til betjente DNT-hytter. Interessen og engasjementet er stort over hele landet, men det er Vestland fylke som troner på topp.

- Vestlendingene er i en klasse for seg når det gjelder innsjekkinger, her har resten av landet noe å se opp til! Om man ser på topp 10-lista er det kun ett turmål som ikke ligger i Vestland fylke, det er Dalsnuten i Rogaland. All ære til alle de frivillige i medlemsforeningene våre i vest, for alt arbeidet de har lagt til for å tilrettelegge for nærfriluftsliv og folkehelse, sier Klarp Solvang.

Her er topp 10-lista

1.     Brandsøyåsen (Florø) (13.477 innsjekkinger)​​​​​​​

2.     Liafjellet (Os) (11.013  innsjekkinger)

3.     Mjølkeflathytta (dagsturhytta i Lærdal)  (7412  innsjekkinger)

4.     Lyderhorn (Bergen) (7355  innsjekkinger)

5.     Dalsnuten (Sandnes)  (6822  innsjekkinger)

6.     Kolbeinsvarden (Askøy) (6551  innsjekkinger)

7.     Fløyen (Bergen) (6445  innsjekkinger)

8.     Ulriken (Bergen) (6435  innsjekkinger)

9.     Løvstakken (Bergen) (6049  innsjekkinger)

10.   Liatårnet (Sotra) (5839  innsjekkinger)

Brandsøyåsen i Florø
Brandsøyåsen i Florø Foto: Nils Skøld

Last ned UT-appen

Du må ha UT-appen for å kunne registrere dine besøk digitalt når du er på tur. Åpne appen og se etter SjekkUT-knappen når du er i nærheten av hytta eller turmålet!

Hva er SjekkUT:

SjekkUT er en tjeneste for digital besøksregistrering i UT-appen, og en digital versjon av de populære turpostkassene.
Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Du kan konkurrere mot deg selv eller delta på ulike trimkonkurranser. Alle kan bruke SjekkUT, og det er helt gratis. Det er mulig å sjekke inn på over 9000 turmål og hytter over hele landet.

Den gamle DNT SjekkUT-appen har blitt en del av UT.no

DNT SjekkUT –appen ble en del av UT-appen og UT.no sommeren 2021. Den gamle DNT SjekkUT-appen blir lagt ned for godt 1. november 2021.
UT.no er Norges største turportal, og driftes av Den Norske Turistforening i samarbeid med Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund.

Utsikt fra Dalsnuten i Rogaland.
Utsikt fra Dalsnuten i Rogaland. Foto: Odd Inge Worsøe

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 30. september 2021