Jubler for åpningen

Endelig kan vi gå på tur som før!
Endelig kan vi gå på tur som før! Foto: André Marton Pedersen

DNT gleder seg til å kunne invitere til turer og aktiviteter uten å måtte tenke på avstandskrav og deltakerbegrensninger. 

─Dette er en gledens dag for alle DNTs medlemsforeninger og våre ivrige turdeltakere. Er det noe dette året har vist så er det hvor viktig naturen er for oss. Friluftslivet er et av de viktigste folkehelsetiltakene som finnes. Alle kan jo gå på tur, men det er enda bedre å gå på tur sammen, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Lettere å dra på tur

Smitteverntiltak og regler har lenge begrenset deltakerantallet på DNT-turer og aktiviteter. Nå som samfunnet åpner igjen vil de igjen være mulig å være med på fellestur eller kurs uten å tenke på avstandskravet.  

- Friluftslivet har under hele pandemien vært et viktig avbrekk fra hjemmekontor og stillesitting. Fellesturene som har vært gjennomført har gitt mange en sosial arena med minimal smittefare. Men begrensningene har til tider vært store, og vi har vært nødt til å si nei til mange som ønsker å være med oss på tur. Det er ikke noe gøy, særlig når vi har visst hvor viktig turfellesskapet er for både mental og fysisk helse, sier Klarp Solvang.

Avstand på tur:  Fra seniortur i Oslo den 3.november 2020.
Avstand på tur: Fra seniortur i Oslo den 3.november 2020. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Fortsatt trygge turer

DNTs smittevernregler har hele tiden tilpasset seg de gjeldende rådene fra myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Det gjelder fremdeles.  

- Reglene som gjelder i resten av samfunnet gjelder også for DNT. De som føler seg syke skal holde seg hjemme. Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i kommunen. Slik sikrer vi trygge turer og deltakere, sier Klarp Solvang.  

Sjekk UT.no før hyttebesøk

Det er mange som har gledet seg til man igjen kan gå fra hytte til hytte uten begrensninger. Her håper DNT på forståelse for at det fortsatt vil være lokale forskjeller en stund til.  

- Når det gjelder hyttene vil lokale forhold og sitasjonen i den enkelte medlemsforening være avgjørende en stund framover. Mange hytter har nå åpnet for sengebestilling, men enkelte hytter må fremdeles bestilles i sin helhet. Vi ber om forståelse for at du en stund fremover må sjekke UT.no for hva som gjelder for den hytta du ønsker å besøke, sier Klarp Solvang. 

Det er viktig at hver og en tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg. Ta kontakt med medlemsforeningen som driver den aktuelle hytta dersom du har spørsmål.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 25. september 2021