Blå-blå regjering ødelegger naturopplevelsen

Fire av fem nordmenn vil ikke ha mer støy i naturen, likevel vil nå den blå-blå regjeringen tilltate snøskuterkjøring i norsk natur. Foto: Hilde Løken Magnussen

Den blå-blå regjeringen vil tillate snøskuterkjøring i norsk natur. Den Norske Turistforening reagerer sterkt på at politikerne nå ødelegger muligheten for å oppleve fred og ro i naturen.

-  Dette er en trist dag for friluftslivet. Økt snøskuterkjøring kommer til å påvirke fritiden til millioner av nordmenn. Det er i naturen dagens travle mennesker finner stillhet og lader batteriene. Med dette vedtaket vil politikerne ødelagt folks mulighet til å oppleve fred og ro i naturen, sier Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening.

Mer støy
Undersøkelser i forsøkskommunene har vist at støy og trafikkbelastning har økt. I Vinje kommune har ulovlig kjøring blitt et så stort problem at enkelte grunneiere ikke lenger ønsker skuterløyper på sin eiendom. Den Norske Turistforening er skuffet over at flertallet i et borgerlig regjeringssamarbeid ikke ser hvor ødeleggende et slikt forslag er for naturopplevelsen og det norske folk.

-    At disse forsøksprosjektene nå har blitt lagt bort til fordel for fullstendig råderett for hver enkelt kommune, er skremmende og perspektivløst. Dette er et verdivalg, ikke et spørsmål om lokaldemokratiets handlingsrom. Vi forventer at den borgerlige regjeringen følger opp dette med en kraftig økning av kontroll. Det er helt nødvendig for å unngå ulovlig kjøring, sier Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening

- Det er i naturen dagens travle mennesker finner stillhet og lader batteriene. Nå har politikerne ødelagt folks mulighet til å oppleve fred og ro i naturen, sier Berit Kjøll.
Berit Kjøll, styreleder i DNT.