Kom deg ut-dagen har lokket 1 million ut på tur

God stemning på Kom deg ut-dagen ved Dølerud i Oslomarka.
God stemning på Kom deg ut-dagen ved Dølerud i Oslomarka. Foto: Jasemin Folvik

Mange fulgte oppfordringen og la ut på søndagstur i dag. I løpet av 15 år har Kom deg ut-dagen inspirert 1 million turfolk til å utforske nærmiljøet sitt.

Med titusenvis av deltakere fordelt på mer enn 180 korona-tilpassede arrangementer, ble Kom deg ut-dagen nok en friluftsfest over hele landet.

- Friluftslivet er så tilgjengelig, men samtidig vet vi at det er mange som sliter med å komme seg ut og drømmer om å bli mer aktive. Derfor er det fint å se at i 2021, 15 år etter den første Kom deg ut-dagen, stadig kan inspirere flere til å utforske nærmiljøet sitt og friluftslivet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Nærnatur er folkehelse

En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT viser at 92 prosent av oss mener at natur i nærheten av der vi bor er viktig for egen livskvalitet. Og nettopp Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen.

– Vi jobber for at flere skal drive med friluftsliv. For å få til dette, er det vesentlig at vi får med oss barn og unge. Kom deg ut-dagen er et av flere tiltak som gjør at barn og barnefamilier oppdager gleden ved å være ute. Dette er et viktig arbeid for folkehelsa, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Ikke nok med frivillig innsats

78 prosent av oss svarer i at merkede turstier nær der jeg bor er viktig for at de skal bruke naturen så ofte de ønsker. På Kom deg ut-dagen viser lokale Barnas Turlag veien ut, og gjør dørstokkmila litt kortere. Men DNT etterlyser større satsninger fra politikerne.

- Tusenvis av frivillige har i dag lagt en stor innsats for at flere skal oppdage friluftslivet, men de kan ikke gjøre det alene. Presset mot nærnaturen er stor, og bynære naturområder bygges ut. Vi trenger politikere som sikrer nærnaturen og tilrettelegge for at alle har tilgang til turområder der de bor. Det er utrolig viktig for en sunn og glad befolkning, sier Klarp Solvang.

Se bildekarusell fra Kom deg ut-dagen her:

Supertilbud på medlemskap

I anledning Kom deg ut-dagen 2021 har vi et skikkelig godt tilbud til alle som vil bli medlem i Den Norske Turistforening.

Melder du deg inn i løpet av perioden 4.-10. september 2021, får du 2022 med på kjøpet. Innmelding og betaling må skje på nett i kampanjeperioden.

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 5. september 2021