Ingen høst uten fjelltur

Ungdom elsker å være på tur og deler gjerne sine favorittbilder på Instagram med #vennetur, forteller Hanna Melhus, leder i DNT ung. Foto: Fredrik A. Kaada

Ungdommen strømmer til fjells for friluftsliv og naturopplevelser. Her er DNT ungs beste tips for fjellturen i høst.

Mens mange reiser går opp i pris i høstferien, kjører Turistforeningen vanlig døgnpris på hyttene. Lederen for DNT ung, Hanna Melhus er ikke i tvil om at hytteturen til fjells er høstens høydepunkt.

-    Høstfjellet tilbyr en perfekt kombinasjon av sosialisering, avkobling, frisk luft og fine høstfarger. Høst er kosetid, og det er jo ikke noe som er mer kos enn å dra på vennetur på en DNT-hytte med den store eller lille vennegjengen, sier hun.

Strømmer til fjells
Etter tidenes fjellsommer med medlemsrekord og besøksboom for Den Norske Turistforening, er det ikke tvil: En friluftsbølge sveiper over Norge. Og det gjelder alle aldersgrupper. DNT ung får stadig nye medlemmer over hele landet.

-    Friluftsliv har blitt kult! Det ser vi også i sosiale medier, vi elsker å dele turbilder med vennene våre. Over 8000 bilder er delt i Turistforeningens kampanje på Instagram, #vennetur, sier Hanna Melhus.

Her er DNT ungs tips til den perfekte høsttur:

1. Planlegge godt på forhånd! Hva er målet, hvem tar seg av matinnkjøp, hvem tar med spill, har noen i vennegjengen gått turen før eller skal én ta ansvar for orienteringen?
  2. Underholdning og kos er viktig. Hva med å lage en quiz? Sørg også for nok god mat, man blir sulten av den friske lufta!
  3. Bo fast på en hytte og gå turer derfra. Det finnes mange ubetjente og selvbetjente hytter som er lite besøkt, her blir man sjeldent forstyrret. Finn den perfekte hytta på ut.no.
  4. Før du drar bør du undersøke om stiene du har tenkt å gå på er vedlikeholdte. Ta kontakt med foreningen som er ansvarlig for å merke ruta.
  5. Alle fjellområder er fine på høsten, så det beste er egentlig å velge ut fra hva du ønsker å oppleve.
  6. På høsten kan forholdene i fjellet lett bli vinterlige – og det er vanlig med snøfall fra 1000-1200 meters høyde. Da er det viktig å ha med nok varmt skift. Les Den Norske Turistforenings anbefalte pakkeliste på turistforeningen.no.
Spill på hytta hører med når ungdom drar på hyttetur.
Spill på hytta hører med når ungdom drar på hyttetur. Foto: Håvard Ausen

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 1. oktober 2013