Bli med på et DNT-kurs

Uansett om du er en fersking, som må søke på google for å finne ut av hvilke sko det er lurt å bruke på fjelltur, eller om du er en fjellgeit, som har fire forskjellige telt til alle årstidene i garasjen og tilbringer hver ferie ute i villmarka, så er DNT sine friluftskurs noe for deg.

DNT er Norges største arrangør av kurs innen aktiviteter som klatring, bre og fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og instruktørutdanning, samt digitale friluftskurs og ferskingkurs. Samtlige av kursene arrangeres over hele landet, og er åpne for alle som ønsker å lære mer om det å være ute i naturen.


Finn lederen i deg

Hva med å melde deg på et kurs og klatre deg oppover turlederstigen? DNT trenger flere turledere! Så om du har litt turerfaring, fungerer godt i en gruppe med ulike mennesker og kan holde hodet kaldt når det trengs så bør du virkelige vurdere å delta på DNTs turlederutdanning.

Finn svar 

Av og til passer det ikke å reise land og strand for å lære seg alt du trenger å vite om å oppleve naturen på en fin og trygg måte. Derfor har vi laget flere digitale friluftskurs som du kan delta på. Lær blant annet hva sporløs ferdsel er, hvordan man pakker sekken eller hva man egentlig kan spise ute. Ja, alt du trenger for en god friluftslivopplevelse!

Kurs for ferskingen 

DNT sine ferskingkurs er praktiske kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart og kompass og turplanlegging, for å nevne noe. Målet er å bli trygg på å planlegge og gjennomføre dagsturer i skog og mark, og man får et flott kursbevis og en håndbok i friluftsliv etter endt kurs. Ferskingkursene er både for dem som har gått litt på tur fra før av, og for de som er helt nybegynnere.

Bli instruktør

For å møte den økende interessen for kurs og turer innen bre, klatring og skredopplæring trenger DNT flere instruktører. Gjennom vår instruktørutdanning tilby vi Norsk Fjellsportforum sine breinstruktørkurs og klatreinstruktørkurs, samt skredinstruktørutdanning, med nasjonale utdanningsstandarder. Så hvis du er glad i å dra på tur, liker å jobbe med mennesker og har sansen for tauverk, is og bratt lende kan instruktørutdanningen være noe for deg.

r deg noe nytt

Er du sugen på å lære deg hvordan du kan padle ned en elv, utføre en eskimorull eller ta fatt på fete stryk med padleåra? DNT tilbyr mange kule kurs for deg som ønsker å lære deg en ny aktivitet, uansett om det er klatring i fjellet eller kajakkpadling på Sørenga. På kursene lærer du ikke bare noe nytt, du møter også mennesker som liker å gjøre det samme som deg. Morsomme aktiviteter og nye venner? Det er en herlig kombinasjon!

Annonse

Skrevet av Oda Ruud Framstad 20. juli 2021