Sommerfjellet er åpent!!

Sommerfjellet venter på deg. Mens hotell over hele landet er fulle er det fortsatt mange muligheter for de som drømmer om fjellferie på DNTs hytter i sommer

- Endelig er sommeren her! Etter en utfordrende vintersesong er vertskapene ekstra glade for å kunne ønske velkommen til fjells. Og det er flotte forhold for fjellturer allerede til helgen, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Sommerføre mange steder

Snøsmeltingen har gått fort i år, så det er mindre snø enn vanlig i de fleste fjellområder. Det ligger fortsatt snø i høyfjellet, og spesielt i vest og nord, men nå smelter det raskt.

- Tar du hensyn til vær og føre, kan du få veldig fine turer allerede tidlig i sesongen. Med smeltingen er det viktig å være obs på store elver og mye vann. Husk høye støvler og gamasjer, så holder du deg tørr, sier Klarp Solvang.

Opphold må bestilles

På grunn av smittevern, må alle som besøker en DNT-hytte i sommer bestille rom på forhånd. Dersom du velger å gå i fjellet i år uten å bestille plass i forkant, må du ta ansvar for din egen sikkerhet ved å ha med telt.

- I år er det viktig at alle tar ansvar, planlegger turen, bestiller på forhånd, vasker godt etter seg og ellers følger reglene som er satt. På den måten kan vi sikre at tilbudet kan holdes åpent, og at flest mulig får den fantastiske tursommeren vi drømmer om, sier Klarp Solvang

550 hytter å velge mellom

Ivrige dugnadsarbeidere har de siste dagene merket stier, lagt ut broer og gjort alle de 550 hyttene klar for en ny sommer.

- Skulle hytta du ønsker å dra til være fullbooket er det ingen grunn til å fortvile. Du har fått en gylden sjanse til å stifte bekjentskap med et nytt område. Med så mange hytter over hele landet i et utall fasonger og arkitektur garanterer jeg at du vil finne en ny favoritt, sier generalsekretæren i DNT.

Halvparten drømmer om fjelltur

56 prosent av de spurte i en undersøkelse gjort av Opinion for DNT sier at de vil på fjellet i sommer. DNT opplever stor pågang fra turglade nordmenn som planlegger fjellturen. Det er fortsatt plass på de aller fleste DNT-hyttene, men man bør ikke vente for lenge med å bestille.

- Vi har litt lavere kapasitet nå på grunn regelen om en meter avstand, så mange steder betyr det at det er fullt før vi når normal kapasitet. Men det er langt fra fullt ennå, selv i juli. Og dersom du kan strekke ferien er august og september roligere måneder med mye plass i fjellet, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Hele Norges turgeneral oppfordrer alle som ikke vet hva de skal i sommer til utforske Norge og finne sitt eget drømmested. Og for de som ønsker middagen servert og en varm dusj etter turen, anbefaler han å prøve en betjent DNT-hytte.

- Fjellet om sommeren er fantastisk, og på våre betjente hytter kan du finne roen, glemme matlaging og oppvask, og bare fokusere på å nyte naturen. Det kaller jeg skikkelig ferie, sier han.

Det er nok av plass i fjellet i sommer, her fra Utladalen med utsikt mot Hurrungane.
Det er nok av plass i fjellet i sommer, her fra Utladalen med utsikt mot Hurrungane. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse