Nå åpner Sommerfjellet!

Sommerfjellet venter på deg. Pass- og flyplasskaos har gjort mange usikre på utenlandsferien, men det er fortsatt mange muligheter for de som drømmer om fjellferie på DNTs hytter i sommer

– Endelig er sommeren her! Lørdag 25. juni feirer vi at de betjente hyttene våre endelig åpner for sommeren. Etter to annerledes år er vi ekstra glade for å kunne ønske velkommen til fjells, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

I disse dager jobber dugnadsgruppene med å merke stier, legge ut broer og gjøre hyttene klar for en ny sommer. Det frivillige arbeidet i DNT utgjør nesten 500 årsverk og er selve bærebjelken i organisasjonen.

– Vi er utrolig stolte over den enorme jobben som blir gjort. En stor takk til våre flittige dugnadsfolk som har jobbet med å klargjøre hyttene i flere uker slik at alt er i god stand til gjestene kommer.  

Sommerføre mange steder 

DNT oppfordrer de som lengter etter sommer i fjellheimen til å reise med en gang. Det er mange snøfrie turmuligheter i de fleste fjellområder i Sør-Norge. Østafjells er det bart og fint på stiene og flotte forhold for fotturer. Det ligger fortsatt noe snø i høyfjellet, og da spesielt Vestafjells, og i Midt- og Nord-Norge, men nå smelter det raskt.  

– Tar du hensyn til vær og føre, kan du få veldig fine turer allerede tidlig i sesongen. Med smeltingen er det viktig å være obs på store elver og mye vann. Ikke prøv å krysse om du er usikker. Husk høye støvler og gamasjer, så holder du deg tørr, sier Klarp Solvang.


Sånn så det ut på Stranddalen i Ryfylkeheiene i uke 24.
Sånn så det ut på Stranddalen i Ryfylkeheiene i uke 24. Foto: John-Petter Nordbø

Spår god tursommer 

DNT opplever stor pågang fra turglade nordmenn som planlegger fjellturen. Det er fortsatt god plass på de fleste DNT-hyttene, særlig i ukedagene, men man bør ikke vente for lenge med å bestille.  

– 550 hytter er nå klare for innrykk. Du kan oppleve alt fra flotte tradisjonelle fotturer i fint fjellterreng og blomsterfylte daler, vidder og spektakulære fjelltopper. Vi ønsker liten og stor velkommen til fjellet, sier Klarp Solvang. 

Hele Norges turgeneral oppfordrer alle som ikke vet hva de skal i sommer til utforske Norge og finne sitt eget drømmested. Og for de som ønsker middagen servert og en varm dusj etter turen, anbefaler han å prøve en betjent DNT-hytte.

– Fjellet om sommeren er fantastisk, og på våre betjente hytter kan du finne roen, glemme matlaging og oppvask, og bare fokusere på å nyte naturen. Det kaller jeg skikkelig ferie.

Velg en betjent hytte om du vil ha pause fra middagslagingen.
Velg en betjent hytte om du vil ha pause fra middagslagingen. Foto: Marius Dalseg

Sommeråpning arrangeres i samarbeid med Kvikk Lunsj

Annonse