Ta buss til DNT-hytter og få gavekort

Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT ønsker at enda flere skal ta kollektivt til fjells. Nå får gjester som tar buss til Haukeliseter og Gjendesheim gavekortet Grønt kort.

Gavekortet gis til alle overnattende gjester som kommer med offentlig kommunikasjon til DNT-hyttene på Haukeliseter og Gjendesheim i sommer.  

- Vi lanserer Grønt kort for å gjøre det lettere for folk å komme seg ut på tur og enkelt å reise miljøvennlig. En stor andel av medlemmene våre ønsker å ta klimasmarte valg, og dette er med å legge til rett for de gode valgene. Forhåpentligvis vil det inspirere enda flere til å ta bussen til fjells, sier prosjektleder fra DNT, Martin Julseth Barfod.

Et grønnere friluftsliv

Gavekortet er på 100 kroner, og kan brukes på mat, alkoholfri drikke og aktiviteter på hytta. Det kan også brukes til å få halv pris på utstyrsutleie.

- Bak dette ligger utfordringen med at rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet stammer fra transporten. Ved å reise kollektivt kutter en utslippene betraktelig. I tillegg er utleieordningen på hyttene med å gjør det mer lettvint å reise kollektivt, og så kommer alle fordelene med å leie fremfor å eie oppå det igjen, sier Julseth Barfod.

Flere hytter kobles på  

Målet er å utvide ordningen til å gjelde flere betjente hytter til vinteren, basert på erfaringene fra i sommer og innsikt fra forskning fra Transportøkonomisk institutt. Instituttet skal se nærmere på motivasjonen vi har for å reise kollektivt, og hvordan tilrettelegging og incentivordningen påvirker adferd over tid.

- Dette vil gi spennende innsikt som gir god overføringsverdi til videre utvikling. At flere velger å reise kollektivt fremfor å bruke egen bil, og at de får en god opplevelse av å benytte seg av det tilbudet som er på hyttene, vil forhåpentligvis bygge opp om et mer klimasmart friluftsliv, sier Julseth Barfod. 

Fakta om Grønt kort:

  • Gavekortet gis til alle overnattende gjester som kommer med offentlig kommunikasjon til DNT-hyttene på Haukeliseter og/eller Gjendesheim denne våren og sommeren.  
  • Gavekortet har en verdi på 100 kroner som du kan bruke på mat, drikke (uten alkohol) eller aktiviteter på hytta. Det gir deg også mulighet til halv pris på utstyrsutleie.  
  • Grønt Kort er utviklet gjennom Grønn Tur-nettverket og er et samarbeid mellom DNT, Gjendesheim Turisthytte, Haukeliseter Fjellstue, NorWay Bussekspress og Transportøkonomisk Institutt (TØI).

Annonse