Tragisk fallulykke ved Higravtind

Foto: Marius Dalseg

Et følge på tur i regi av Lofoten Turlag var lørdag formiddag utsatt for en tragisk ulykke på vei ned fra Higravtind i Hadsel og Vågan kommune. En person er bekreftet omkommet.

7 turdeltakere og 3 turledere var på vei til toppen av Higravtind. I skaret før toppen besluttet gruppen å snu, da forholdene videre ble vurdert som utfordrende.

Ulykken skjedde på vei ned.

Turdeltakeren som er bekreftet omkommet falt i bratt terreng. Vedkommende var utstyrt med stegjern og isøks.

Redningstjenesten varslet raskt

Politi og redningstjeneste ble varslet umiddelbart. Tre i turfølget kom seg raskt ned til personen og gav førstehjelp.

Da redningshelikopteret ankom etter kort tid ble turdeltakeren bekreftet omkommet.

En av turlederne ble med i helikopteret, resten av gruppen tok seg ned til fots.

Turgruppen og Lofoten Turlag har kontakt med kommunens kriseteam, og deltakerne i turfølget samlet seg lørdag kveld etter ulykken.

DNT bistår politiet i deres arbeid.

Aktiv deltaker i Lofoten turlag

Turlederne på denne turen var erfarne turledere med mange års erfaring i Lofotfjellene og utdanning gjennom DNT’s turlederstige og med klatreerfaring.

Den omkomne var selv aktiv medlem i Lofoten Turlag.

- Dette er en dypt tragisk ulykke som går sterkt inn på oss. Våre tanker går nå til de pårørende og etterlatte, sier Anne-Mari Planke, avdelingsleder for natur og friluftsliv i Den Norske Turistforening.