Lagarbeid ga 6. plass i Great Place to Work

I dag ble det klart at DNT sentralt fikk 6. plass i kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser. 

DNT fikk plasseringen blant bedrifter med 20-49 medarbeidere. 

- Dette er veldig gøy og resultatet av skikkelig lagarbeid. Alle i DNT sentralt har jobbet systematisk med tilbakemeldinger og resultater i tidligere medarbeiderundersøkelser. Sammen har vi bygget en kultur og et arbeidsmiljø som vi trives svært godt med, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Med stolhet og hjerte for DNT

DNT sentralt deltok i Great Place to Work sin undersøkelse i 2017 også, og har brukt resultatene fra den gang til å utvikle arbeidsmiljøet. 

- DNTs kultur kjennetegnes av et stort hjerte og engasjement for natur, friluftsliv og det å få folk ut på tur. Dette gir oss mye glede og mening i hverdagen, vi er stolte av jobben vår. Samtidig er vi preget av dugnadsånden og samholdet som hele DNT er tuftet på. Vi hjelper, inspirerer og engasjerer hverandre hver eneste dag, sier Klarp Solvang.

Tillit og involvering

DNT har jobbet med delingsøkonomi og et tilbud basert på grunnleggende tillit i 153 år. Hyttesystemet er basert på tillit, og målet er også at denne tilliten skal være en av grunnsteinene for den interne kulturen.  

- Høy grad av involvering er nøkkelen til DNTs kultur. Når medarbeiderne involveres i strategi, dilemmaer, egen arbeidsplass og prosjekter, blir det både et bedre resultat og større forankring. Jo bedre vi jobber sammen, jo bedre ser vi at resultatene blir. 

Utekontor er trivselskontor

Samtidig har DNT sentralt hatt god nytte av å dra de ansatte vekk fra kontoret og ut i naturen, for bedre arbeidsmiljø og større trivsel. 

- Kulturen i DNT kjennetegnes av at vi lever det vi gjør. Vi drar på turer sammen, vi gjennomfører intern opplæring i turledelse og skred, vi har utekontor og hyttekontor og ekstra feriedager for å bli kjent med tilbudet. Slik blir vi godt kjent med hverandre på tvers av avdelinger, vi bygger tillit og samhold, i tillegg til at vi blir kjent med produktet vi leverer, sier Klarp Solvang.

DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang
DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang Foto: Marius Dalseg Sætre

En kontinuerlig jobb

DNT kommer til å fortsette å jobbe systematisk med resultatene fra fjorårets undersøkelse.

- Kultur og arbeidsmiljø må jobbes med for å blomstre, og vi kommer til å fortsette å gjøre mer av det vi ser fungerer veldig bra og justere der det er behov for det, sier Klarp Solvang. 

Annonse