Mange på nærtur i annerledespåsken

Foto: Marius Dalseg Sætre

Stor rift om de bynære hyttene og høy trafikk på turportalen UT.no vitner om at mange har funnet påskestemningen i nærmiljøet i år.

 I en påske hvor de fleste av DNTs betjente anlegg har måttet holde stengt, er generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, glad for å se at folk har funnet veien til de selv- og ubetjente hyttene.   

 – Vi har 450 hytter over hele landet som familier eller faste kohorter har kunnet booke for seg selv denne påsken. Det er flott å se at folk har benyttet seg av det, spesielt i nærområdene, sier Klarp Solvang.   

Populære hytter i Oslomarka

Det er særlig hyttene som er mest tilgjengelige som har vært populære blant påskefolket i år, forteller Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.  

– Alle de 32 markahyttene har vært booket hele påsken, og mange har også benyttet seg av DNTs kajakktilbud i Oslofjorden. Det er helt tydelig at folk har søkt etter fine opplevelser i nærområdet denne påsken.  

Hoff Wikborg sier også at flere har besøkt de selv- og ubetjente hyttene i fjellet, selv med krevende vær- og føreforhold i deler av påsken.

– Rapportene vi har fått tyder på at folk har vært flinke til å opprettholde smittevernet, både innendørs og ute i skisporet, sier Hoff Wikborg. 

Råbjørnhytta i Romeriksåsene
Råbjørnhytta i Romeriksåsene Foto: Marius Dalseg Sætre

Fortsatt rekordtall på UT.no

I 2020 opplevde DNT en massiv vekst i trafikken på turportalen UT.no. Trafikken vedvarer i 2021.

Totalt har 347 000 brukere besøkt UT.no i påsken.

 – Vi ser at det har vært spesiell høy interesse for de selv- og ubetjente hyttene. De spektakulære Flokehyttene, Skåpet og Fuglemyrhytta er topp tre på UT.no denne påsken. Rampestreken, topptur til Kolsåstoppene og Brufjell har vært de tre mest populære turforslagene på UT.no, sier Klarp Solvang

Eksklusiv fjellpåske på Haukeliseter

Haukeliseter fjellstue er ett av to betjente DNT-anlegg som har holdt åpent i påsken.  

Bestyrer Håkon Aarthun forteller at de av smittevernhensyn har tatt imot om lag en fjerdedel av gjestene i et normalår, og at de heldige som fikk booket plass har hatt en eksklusiv påske på høyfjellet.  

– Gjestene våre har kost seg, og særlig i siste halvdel av påsken har været også spilt på lag.  

Generalsekretær Klarp Solvang sier DNT nå krysser alle fingre for en sommersesong som minner mer om normalen.  

– Bestyrerne våre er vant til å ha fulle hytter i påsken, og det er tungt for dem å stenge ned. Vi gleder oss enormt til vi kan åpne hele tilbudet vårt opp igjen, og ser fram til sommeråpning i slutten av juni, sier Klarp Solvang.  


Foto: John Petter Nordbø

Ditt medlemskap betyr mye

DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet. Som medlem i DNT er du med å sikre at hytte- og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ Du støtter arbeidet medlemsforeningene gjør i ditt nærmiljø for å gi naturopplevelser og turglede til flere. Tusen takk! 

Annonse