Slik får du påskestemning der du er!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Her er tipsene du trenger om du skal være hjemme eller reiser bort.

På hytta

DNT-hyttene er kjent for sin uformelle og koselige stemning. Før korona traff oss kunne du bestille enkeltsenger før turen eller satse på at det var en ledig seng når du kom. Nå har vi gjort om på dette. Er du medlem får du leie selv - og ubetjente hytter for din kohort til fastpris. Vi garanterer at skuldrene senkes når du får fyr i ovnen og kan koble av og være til stede med de du er på tur med Husk at du ikke kan reise på impuls, hytta må bestilles og det gjør du enkelt på UT.no.

Tre (av 450!) hytter du kan leie:

• Hallingskeid ligger 200 meter fra Hallingskeid stasjon på Bergensbanen og er et yndet turmål for familier som har oppdaget stedet. Her er det strøm og varme, trivelige fellesrom og fantastisk uteareal.
  • Vetåbua ligger i Ringebu kommune på fjellet øst for Fåvang. Det er et ypperlig sted for barnefamilier som vil ha flott turterreng å boltre seg i. 1,3 km fra p-plass til hytta.
  • Ingemannhytta i Vesterålener en koselig skogshytte for fire. Alle bor i samme rom og rundt det samme bordet. Fine dagsturmuligheter ved hytta, både i skogen og på høyfjellet. 5 km på ski fra parkering, en fin tur også for barn.

Er du medlem i DNT får du rabatt på overnatting.

Foto: Kortspill og smågod på egen hytte er lik påskestemning! Foto: Marius Dalseg Sætre

Hjemme

Naturen er døgnåpen og gir oss et mentalt friminutt. DNTs foreninger rydder og merker nærturer over hele landet, som binder sammen boligområder og grøntområder til flotte naturopplevelser like utenfor døren din. DNTs frivillige rydder sti og merker turene slik at du kan dra på oppdagelsesferd i ditt eget nærmiljø.

Tips:

• Pakk egg i sekken, (frakt de i selve kartongen så unngår du søl) og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og la eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. (NB: Rødløkskall kan også brukes, resultatet blir brunt og ikke rødt eller rosa.) Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser!

• Fyll sekken med ekstra vekt på dagsturen. Tilvenning av langtur-sekk til sommerturen er lurt å starte tidlig med. Det går fort mot sommer, og der venter de lange og fine fjellturene på deg!

• Ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv, sommer som vinter.
    Som medlem i DNT får du gode rabatter på turutstyr.

Ti stemningstips

Som medlem er du med på å bidra til at vi kan fortsette med å legge til rette for naturopplevelser og vise vei over hele landet. Nærturer over hele landet finner du på UT.no.

Nærtur i Østmarka, Oslo.
Nærtur i Østmarka, Oslo. Foto: Marius Dalseg Sætre

Med familien

For første gang i DNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter til fastpris og være garantert å få de for deg selv. Bestill, reis og bli. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Dersom snø er et must for påskestemningen har vi hytter med hvitt gull, men vi har også hytter der våren er på vei, langs kysten eller i nærskogen.

Dette kan dere også gjøre:

• Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.
  • Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.
  • Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.

Ti tips til påskegøy med eller uten snø

Er dere tre eller flere i familien, lønner det seg å tegne familiemedlemskap.

Påsketur ved Lundsneset på Hundvåg i Stavanger kommune. På jakt etter T-er og påskeegg. Foto: Knut og Agnethe Larsen

Med venner

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send avgårde en liten pakkeliste før dere møtes:

Varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Husk lys som hodelykt, lyslenke eller utelykt med levende lys – ta det du har. Vil dere avansere? Lei en hytte for dere selv med din kohort. Skal dere fyre bål? Les dette først.

15 tips til påskemoro

Som DNT ung – medlem får du rabatt på overnatting, mat, reise og festivaler som blant annet Vinjerock.

Telttur på Kuskjæret ved Bjørnafjorden i Os kommune.
Telttur på Kuskjæret ved Bjørnafjorden i Os kommune. Foto: André Marton Pedersen

Skrevet av Mari Stephansen 13. mars 2021