Slik blir DNT-påsken

Påsketur med telt, pulk og ski til Taumevatn i Sirdalsheiane.
Påsketur med telt, pulk og ski til Taumevatn i Sirdalsheiane. Foto: John Petter Nordbø

Bestill en av våre 450 hytter og få den helt for deg selv! 

Våre selv - og ubetjente hytter over hele landet åpner som normalt. Men på grunn av dagens smittesituasjon og stadig strengere restriksjoner, har vi besluttet å holde de fleste betjente DNT-hyttene stengt i påsken. Haukeliseter fjellstue på Hardangervidda er den eneste som holder åpent. 

– I  lys av økende smitte ser vi oss nødt til å åpne færre betjente hytter enn vi pleier. Vi har gode rutiner for å stoppe og håndtere  smitte, og samarbeider godt med lokale smittevernmyndigheter, men det er viktig for oss at vi  ikke skaper unødvendig belastning på beredskapen i fjellet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Femdeles mange ledige påskehytter

Det er heldigvis mange muligheter for både fjell - skog og kystpåske. I år har enkeltpersoner, familier eller andre kohorter mulighet for å få en helt spesiell DNT-opplevelse i påsken.

–  I tillegg til de betjente hyttene, har vi 450 selv- og ubetjente hytter over hele landet. Der kan familier eller faste kohorter bestille, og være garantert å få hytta for seg selv. Hyttene ligger på fjellet, i skogen og ved kysten. Dette er et smittevennlig alternativ til alle de som drømmer om hyttetur i påsken. Du finner og bestiller de alle på UT.no, sier Klarp Solvang. 

Noen endringer av vinterruter
Kvisting av ruter i fjellet blir i stor grad som tidligere år, men det blir endringer på Hardangervidda. Se oppdatert info her

– Frivillige og hyttevertskap har som alle år tidligere lagt ned et betydelig arbeid i å sikre ferdselen i fjellet gjennom kvisting av vårt rutenett i fjellet. Vi er glade for at  påskegjestene derfor vil ha gode muligheter til flotte skiturer også i år, sier Klarp Solvang og legger til:

–  Kvistene er ingen erstatning for kart og kompass, så følg alltid med på kartet når du går, slik at du vet hvor du er.

Saken er oppdatert 25.03. 2021

Her er et lite utvalg av hyttene du kan leie i påsken: 

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 13. mars 2021