Hva skal fjellkjeden hete?

1300 kilometer lang, men hva skal fjellkjeden hete? Stem på UT.no
1300 kilometer lang, men hva skal fjellkjeden hete? Stem på UT.no Foto: Tove Nordgaard

Nå kan du bestemme hva den 1300 kilometer lange fjellkjeden som går gjennom hele landet skal hete.

Eventyrfjella, Skadesfjella, Jutulryggen, Trollfjella, Midgardsfjella, Nordryggen eller Vikingfjella.

Hvilket er din favoritt blant de sju finaleforslagene? Legg igjen din stemme på UT.no!

Bakgrunnen for navnekonkurransen er at fjellkjeden som strekker seg fra Finnmark i nord til Agder i sør aldri har fått et navn.

Etter at konkurransen ble lansert har Norsk Geologisk forening fått inn over 5000 navneforslag, og nå skal altså fjellkjeden få sitt endelige navn gjennom avstemningen på UT.no.

Vinneren offentliggjøres på UT.no og i Friluftsmagasinet på P1 lørdag 14. september. Noe som for øvrig også er geologiens dag. Samme dag er et åpent seminar om fjellkjeden og geologi på Fløien i Bergen.

Hva skal fjellkjeden hete?

• I løpet av vinteren, våren og sommeren har det kommet inn 5010 forslag til fjellkjeden.no.
  • Juryen har gått gjennom alle forslagene – og alle nye forslag har blitt vurdert fortløpende.
  • Juryen laget først en liste over de beste 80-100 navnene. Deretter brukte juryen tid på å velge seg ut sju finalister basert på kriterier som var satt.
  • Kriterier for valg av navn:Fjellkjedens navn skal ha god norsk og skandinavisk klang. Navnet skal ha god internasjonal klang – at det klinger godt på engelsk og tysk er viktig. Navnet skal referere til norsk og svensk kultur og natur. Navnet skal være avgrenset til norsk og svensk areal.
  • Jury: Morten Smelror, Tom Bugge, Kristin Krohn Devold, Per Arne Tuftin, Geir Hestmark, Henrik Svensen og Tor Erik Jenstad. Les mer om juryen.
  • På UT.no kan du frem til 12. september kl. 09.00 stemme på din favoritt.

Skrevet av Hallgrim Rogn 4. september 2013