Bli med ut på søndag

Sett fart på vinteren med turtips fra DNT !

Etter snart ett år i unntakstilstand er leker og påfunn for å aktivisere seg selv og barna godt brukt. For å gi familier ny giv og inspirasjon i det nye året, samler DNT sine beste tips til utegøy.  

– Hver vinter og høst i over 10 år har DNT arrangert Kom deg ut-dager over hele landet. Dette tilbudet blir redusert i år, og derfor oppfordrer vi alle til å dra i gang turåret med å legge ut på søndagstur på egenhånd, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Rett blikket mot nye, nære turmål   

– Vi lærte mye i vår, blant annet hvor kort du trenger å gå for å få gode naturopplevelser. Men det krever litt å klare se det nye i sitt eget nærområde etter tiden vi har lagt bak oss, og derfor vil vi hjelpe til! sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Våre tips til uteaktivitet

Turbingo

Turbingo er fin motivasjon for å få barna med på tur, og for å gjøre turen mer spennende. Bingo er enkelt som det kan forbli - hva ser du på turen? Kan du krysse av noe i skjemaet? Klikk deg inn over og last ned skjemaet for vintertur. 

Tur-appen Kul Tur   

Gratis App, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, tråkke sine egne spor på ski, spise mat ute, lage snølykt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og det finnes både et vinterbrett og sommerbrett. Tilgjengelig for både  iPhone  og Android.  

Digitale friluftskurs

DNTs gratis, digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet gir deg  kunnskap til å drive et enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang.  

Bo på en hytte du aldri før har besøkt

Det beste tipset for å få en oversikt over turmål der du bor er å gå inn på den nasjonale turplanleggeren UT.no. Her finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer samt nesten 1400 hytter.   

Slik går du frem for å finne alt dette i nærheten av der du bor:   

  • Klikk deg inn på UT.no  

  • Klikk på søkefeltet, midt på siden. Da kommer «i nærheten av meg» opp. Klikk deg videre inn der og herfra er det bare å utforske. Her er det relevant å velge «fotturer» for deretter å gå enda mer i detalj.   

Foto: Line Hårklau

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 3. februar 2021