Casper (18) var DNT-sjef for en dag

Casper Bruun Karlsen sammen med generalsekretær i DNT Nils Øveraas. - Jeg er mest overrasket over at DNT også jobber med naturvernsaker, noe jeg synes er veldig bra, forteller han. Foto: Mari Stephansen

Casper Bruun Karlsen (18) tok denne uka ledelsen i Den norske Turistforening, som en del av «Leder for en dag»-programmet

- Jeg var skikkelig spent før jeg gikk inn døra i dag. Men det datt flere kilo av skuldrene mine da jeg var inn, stemningen her er veldig lett og ledig, og folk er veldig hyggelige, sier han.

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år, og Casper utmerket seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober fikk han en skoledag helt utenom det vanlige sammen med DNTs generalsekretær.

- Det har vært en innholdsrik og lærerik dag, og det absolutte høydepunktet var budsjettmøtet. Det er økonomi jeg har lyst til å jobbe med, så det veldig spennende å være så tett på en «ekte» budsjettprosess, forteller Casper.

Heier på ungdom
Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. Kronprins Haakon og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er blant topplederne som deltok på årets arrangement. Initiativtakerne ønsker å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem. Den Norske Turistforening setter pris på å få nye perspektiver inn i organisasjonen, om det så bare er for en dag.

– Vi i DNT heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker vi å gi vårt bidrag til, sier Øveraas.

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 15. oktober 2015