Blinkskuddet satt på femte forsøk

Charlotte Andersen tok det vi mener er høstens aller beste turbilde, men det var ikke bare enkelt å få Bamse (3) til å ta sats. 

- Jeg satte opp kamera og stelte meg bak Bamse med en pinne, forklarer Charlotte Andersen. 

Friluftslivsstudenten fra Fana hadde tatt seg en tur opp i høstværet sammen med tre år gamle bamse da motivet dukket opp på regntunge Fanafjellet. 

- Han er en veldig grei hund som gjør som han får beskjed om, men jeg måtte overtale han til å hoppe. Jeg sto bak han med en pinne som jeg kastet et lite stykke et par ganger, før vi tok fart og kastet lenger. Vi måtte øve litt rett og slett, forteller Andersen om bildet som hun sier ble tatt på femte eller sjette forsøk. 

Bildet, som fremstår som et øyeblikksbilde som vi alle kan kjenne oss igjen i der vi ønsker å unngå det våte element, sjarmerte juryen og stikker avgårde med førsteplassen i vår siste fotokonkurranse for året. 

- Jeg tar jo noen bilder, men det er først og fremst for min egen del så det er veldig gøy å gå til topps, avslutter Andersen. 


1. plass: Et herlig bilde som treffer midt i segmentet høst og friluftsliv. Et fotografi som oser av lek og overskudd. Komposisjonen er også perfekt balansert med hunden som svever over sin egen refleksjon. Juryen
2. plass: Et nydelig turminne tatt av Cecilie Lieng. Bildet oser turglede og vi får god kontakt med de to hovedpersonene som sitter i hver sin fargesprakende sovepose. Et bilde som får oss til å lengte etter neste overnattingstur med gode venner. Juryen
3. plass: En furu av vanvittige dimensjoner. Simon Sivertsen har fanget et nydelig øyeblikk. Mest av alt faller vi for måten det varme lyset fra bålet viser frem furutreet som omfavner de to turgåerne. Juryen

Charlotte Andersen vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra vår turpartner Norsk Tipping. Andre- og tredjeplass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter. Resten av finalistene kan også vente seg gavekort på overnattinger i posten og de bildene kan du se i bildekarusellen under.

I høstens konkurranse kom det inn over 4000 bilder, og vi sto som vanlig igjen med et sterkt finalefelt. Vi ønsker derfor å takke alle som deltok og ønsker velkommen til nye konkurranser neste år. 

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 16. desember 2020