Tusenvis på tur i dag

Med 150 arrangementer over hele landet ble årets Kom deg-ut dag den største noen sinne. DNTs nye generalsekretær håper dagen vil inspirere enda flere til å bruke naturen.

-    Høsten er høysesong for friluftsliv i nærmiljøet, og Kom deg ut-dagen kan alle som vil få en smakebit på det friluftslivet har å by på. Den viktigste oppgaven for DNT er å få flest mulig ut på tur, og da er det daglige friluftslivet like viktig som ferien, sier Norges nye tursjef Nils Øveraas.

Erna Solberg deltok på Kom deg ut-dagen på Sognsvann i Oslo. Høyre-lederen mener friluftsglede er ekte livsglede.
-    Det viktigste er å komme seg ut, man trenger verken dyrt treningsutstyr eller være i god form. Det finnes ikke den helseminister eller helsebudsjett som kan gjøre like mye for folkehelsen som naturen vi har rett utenfor døren, sier Solberg.

Prøver nye aktiviteter

Denne søndagen var det stappfullt av folk rundt Sognsvann som ville ha en smakebit av friluftslivet.
-    Jeg prøver å finne på noe med barna hver helg, forteller Deega Said. Jeg søker ofte på nett etter aktiviteter for barn og da vi fant dette arrangementet så måtte vi bare ta turen.

Barna er allerede i fullt sprang mot den første posten i Turtippen, Turistforeningens natursti.
-    Dette kan jeg svaret på, roper Mariana Abdirahman (7) entusiastisk i det hun oppdager det første spørsmålet.
Deega synes det er flott å ta med barna ut og prøve forskjellige aktiviteter.
-    Spesielt fint er det ute i naturen om sommeren og høsten, smiler hun.

Godt oppmøte

Også andre steder i landet rapporteres det om mange turglade folk. På Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) sitt arrangement på Kvennstugua fortelles det om drømmeforhold og over 350 deltakere. Og på Gloppen i Sogn og Fjordane, forøvrig det fylket i landet med flest Kom deg ut-arrangementer (hele 21 stk.), deltok 70 barn og 50 voksne.
-    Kom deg ut dagen her på Gloppen Camping og Fritidssenter har vært flott. Vi har hatt mange aktiviteter som kajakk- og kanopadling, turtipp og mye annet, forteller Christine Aagård Midthjell i Barnas Turlag Gloppen.
DNT Vansjø forteller om køer med barn på alle standene under hele arrangementet.
-     Vi hadde en super dag ved Jegerhytta i år også med aktiviteter som boksekasting, svampekasting, bueskyting og turtipp, forteller daglig leder Evy K. Skulstad Eliassen.

Feirer medlemsrekord

Kom deg ut-dagen arrangeres 1. september på 150 steder over hele landet, noe som er ny rekord. Samtidig feirer Den Norske Turistforening medlemsrekord, med nesten 247.000 medlemmer.

-    Det er over 700 flere enn vi hadde totalt i fjor, det viser at norsk turkultur aldri har vært sterkere. Og min første arbeidsdag er å være på tur med 35.000 turglade mennesker, jeg kunne ikke drømt om en bedre start, sier Øveraas.

Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med DNTs hovedsamarbeidspartner One Call og turpartner Norsk Tipping.
- Høsten er høysesong for friluftsliv i nærmiljøet, og under Kom deg ut-dagen kan alle som vil få en smakebit på det friluftslivet har å by på, sier DNTs generalsekretær Nils Øveraas. Foto: Sindre Thoresen Lønnes