Spektakulært vinnerbilde i fotokonkurransen

På vei opp mot Holstind i Romsdalen. Med Romsdalshorn til venstre og Trollveggen i bakgrunnen.
På vei opp mot Holstind i Romsdalen. Med Romsdalshorn til venstre og Trollveggen i bakgrunnen.

En luftig løpetur var det som skulle til for å overbevise juryen. Sommerens beste turbilde ble tatt av Håvard Dalen. 

- Vi var på vei over Romsdalseggen. Langs ekstremruta med oppstart på baksiden av Blånebba, over Romsdalseggen og ned til Åndalsnes, forklarer Håvard Dalen. 

Turfotografen tok det juryen nå premierer som sommerens beste turbilde en finværsdag i juli. 

- Det hender jeg er ute utelukkende for å trene, men spesielt når været er godt så blir gjerne kamera med i sekken. Da er det med som en god venn, sier Dalen. 

Løpeturen over Eggen starter ved et kjent og barnevennlig turmål. Fra parkeringsplassen i Venjedalen er det 20 minutter å gå opp til Litjfellet hvor man har utsikt til både Romsdalshorn, og Trollveggen. Begge disse er også synlig i bildet til Dalen. 

- Det er jo en enklere start, før det blir mange høydemeter og en del klyving etterhvert. Hele turen er vel rundt 18 kilometer og tar med seg 1500-1600 høydemeter i stigning, sier Dalen. 

Juryen
Midnattsol over skyene på Husfjellet.
Midnattsol over skyene på Husfjellet. Foto: Claire Kvalheim Kieffer
2. plass: Et klassisk motiv som vi selvsagt har sett før. Det betyr også at det kreves litt ekstra for å imponere, og her synes vi fotografen treffer godt med et nydelig øyeblikk over tåken i nord. Juryen
Klatretur opp Presten mellom Rørvika og Henningsvær.
Klatretur opp Presten mellom Rørvika og Henningsvær. Foto: Ola Roalkvam
3. plass. Bratt og tungt, men et bilde med flere taulengder med dybde der klatreren jobber seg tålmodig oppover. Et sterkt fjellsportbilde. Juryen

Håvard Dalen vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra vår turpartner Norsk Tipping. 2. og 3. plass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter. Resten av finalistene kan også vente seg gavekort på overnattinger i posten.

I sommerens konkurranse kom det inn over 4000 bilder. Et lite knippe ble valgt ut i et utrolig sterkt finalefelt, og vi ønsker gjerne å takke alle som har sendt inn bilder. Ut november er det også mulig å sende inn bilder til høstens konkurranse.

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 13. oktober 2020