Jubel for to millioner til UT.no

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang jubler for to millioner til turportalen UT.no og muligheten for å gi enda flere gode turopplevelser.
Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang jubler for to millioner til turportalen UT.no og muligheten for å gi enda flere gode turopplevelser. Foto: Foto: Marius Dalseg Sætre

Den Norske Turistforening slapp jubelen løs i dag da de fikk beskjed om at det er satt av to millioner kroner til turportalen UT.no på statsbudsjettet. 

 Den Norske Turistforening (DNT) drifter, i samarbeid med Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund, turportalen UT.no. Under onsdagens presentasjon av statsbudsjettet kunne DNT lese følgende: “UT.no er mye brukt. For å styrke og videreutvikle UT.no som en nasjonal turportal, vil regjeringa fra 2021 øremerke midler til DNT til drift og videreutvikling av UT.no.” 

Enda flere gode turopplevelser
- Dette er en fantastisk nyhet for friluftsliv og folkehelse. UT.no skal gjøre det enkelt for alle å finne inspirasjon og planlegge turen sin. Takket være dette bidraget kan vi videreutvikle portalen og sørge for at enda flere enkelt kommer seg ut på tur, sier en strålende glad generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Enorm interesse
UT.no er en åpen, gratis portal der alle friluftsaktører som har relevant innhold kan publisere. Det siste året har interessen for å vise frem sitt innhold vært stor og antallet innholdsleverandører på UT er nå 652 stykker, alt fra idrettslag og kommuner til store friluftsorganisasjoner. 

- Mye turplanlegging skjer på nett. Så langt i 2020 har UT.no hatt en trafikkøkning på hele 71%, og 5,1 millioner brukere har besøkt siden. UT.no ble utviklet sammen med NRK, men de økonomiske investeringene har vi vært alene om siden 2015. I 2018 fikk vi en stor gave fra Sparebankstiftelsen som gjorde at vi kunne oppgradere tjenesten, men å opprettholde en brukervennlig, informativ og teknisk oppdatert digital turplanlegger er svært krevende for en frivillig organisasjon. Derfor er vi svært glade for at regjeringen nå vil være med og sikre at hele Norge kan enkelt finne en tur som passer for dem, slår Klarp Solvang fast.  


Les mer: Om UT.no 

Det siste året har interessen for friluftsliv og behovet for et godt planleggingsverktøy skutt i været. Mange nye brukere har besøkt UT.no og tatt skrittet ut i det fri.
Det siste året har interessen for friluftsliv og behovet for et godt planleggingsverktøy skutt i været. Mange nye brukere har besøkt UT.no og tatt skrittet ut i det fri.

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 7. oktober 2020