Camp Fjellsport i gang

Deltakerne på Camp Fjellsport står i kø for å lære seg brevett.

Stadig flere vil ha en aktiv ferie. I helgen samles fjellsportinteresserte fra hele landet på Tungestølen i Sogn og Fjordane.

- Alle er kjempegira, vi har venteliste på mange aktiviteter. Lørdag er det bretur med fulle deltakerlister, men også toppturer, kajakk og klatring, sier fagsjef for DNT fjellsport, Linn Jåthun.

15.-18. august samles fjellsportinteresserte fra hele Norge til en helg med klatring, isbrevandring, toppturer og padling. DNTs Camp Fjellsport er perfekt for de som ønsker å teste ut forskjellige aktiviteter og lære av ekspertene. Mange av DNTs fjellsports egne instruktører og turledere benytter sjansen til å samles og dele erfaringer.

- At vi velger å ha Camp Fjellsport ved Jostedalsbreen er ingen tilfeldighet. Sogn og Fjordane har massevis av flott natur, imponerende fjell og uberørt natur. Det er et eldorado for et aktivt friluftsliv. Vi oppfordrer alle som vil lære mer om fjellsport til å ta seg en tur til Tungestølen i helgen. Det er bare å stikke innom og melde seg på de turene som har ledig plass, sier Linn.

En fjelltrend
Det er ingen tvil om at flere nordmenn enn noen gang ønsker seg en aktiv ferie i eget land. I løpet av sommeren arrangerer Den Norske Turistforening over 2000 turer og aktiviteter over hele landet, og deltakertallet går oppover.

- Det er en trend å være på fjellet. Vi hadde over 880.000 deltakere på våre aktiviteter i fjor, det er over dobbelt så mange som for fem år siden. I sommer har vi hatt en vekst på 22 prosent på de betjente hyttene våre, og medlemstallet vårt går også oppover. Målet vårt er at vi skal gjøre det enklest mulig for folk å ta steget ut i naturen, og vi ser at organiserte aktiviteter er et kjærkomment tilbud for mange, sier Linn.

Camp Fjellsport arrangeres i fantastiske omgivelser. Dette bildet er tatt ved Veitastrondvatnet med Langedalsbreen (brearm til Jostedalsbreen)i horisonten. Foto: Juel Victor Løkstad

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 16. august 2013