80 prosent planlegger å reise til fjells i høstferien

Blant de som skal ha høstferie i år, planlegger 80 prosent å reise til fjells, noe som er 30 prosent flere sammenlignet med i fjor.

Det viser tall fra en undersøkelse DNT har gjort blant sine 320 000 medlemmer.* 

– Dette bekrefter at friluftslivet holder stand som en viktig arena for avkobling og avveksling i en tid der det meste skjer hjemme. Naturen er heldigvis døgnåpen og DNTs 550 hytter står klare i alle landets fjellområder til å ta imot besøk fra de som ønsker å oppleve en av de fineste tidene på fjellet. Hyttene er for alle, men er du medlem både bor og spiser du billigere, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.  

Videre svarer 47 prosent av medlemmene at de planlegger å benytte seg av DNTs tilbud i høst. 89 prosent av disse vil gå på en merket sti, mens 49 prosent planlegger å benytte seg av en DNT-hytte.

Siste sjanse før sesongslutt 

Til tross for begrenset kapasitet på hyttene grunnet smittevern, er det godt med plass, spesielt i midtukene. For de som er usikker på føre eller vær, tipser Solvang om å ta kontakt med de som vet best, vertskapet på hytta:  

– Værmeldingen stemmer ikke alltid med de faktiske forholdene, og det er dumt å la seg stoppe unødig. Det som uansett er sikkert, er at høsten er røffere værmessig og dagene er kortere. Pakk derfor med nødvendig utstyr, kart og kompass og husk hodelykt! 

Benytt sjansen nå 

Flesteparten av DNTs hytter er åpne hele året, men majoriteten av hyttene med vertskap, de betjente, stenger etter høstferien. Når hyttene stenger, tas også sommerbroene inn og det blir mer krevende å gå i terrenget.   

– Nå har du sjansen til å oppleve og besøke stedene du så for deg å rekke over i sommer. For oss har året vært utfordrende, og ditt besøk er med på å sikre inntjening slik at både vertskapet og foreningene våre står bedre rustet for tiden som kommer, sier Solvang. 

*Undersøkelsen er gjennomført i september 2020 og bestod av et representativt utvalg av DNT sin medlemsbase på 1139 personer. 

  Slik så det ut på Nilsebu i Ryfylkeheiene i helga.
  Slik så det ut på Nilsebu i Ryfylkeheiene i helga. Foto: John Petter Nordbø

  Sjekkliste før turen: 

  1. Plass på hyttene må bestilles i forkant. Det gjør du på UT.no eller direkte til de betjente hytter som fremdeles er åpne.  
  2. Går turen via en betjent hytte? Husk å sjekke åpningstidene og om hytta har selvbetjeningskvarter. Åpningstidene finner du på UT.no 
  3. Er det sommerbruer på turen du skal gå? Disse blir tatt inn fortløpende i høst og det kan derfor være partier som vil være utfordrende å krysse. Les mer om sommerbruene 
  4. Sjekk våre føremeldinger

  Annonse

  Skrevet av Mari Stephansen 23. september 2020