Nytt samarbeid med veteraner

- Å gå tur er et utrolig godt tiltak for alle. Da får man være fysisk aktive, være sammen med andre mennesker og oppleve den fantastiske naturen samtidig. Det er godt for folkehelsa, sier forsvarsminister Strøm-Erichsen.
- Å gå tur er et utrolig godt tiltak for alle. Da får man være fysisk aktive, være sammen med andre mennesker og oppleve den fantastiske naturen samtidig. Det er godt for folkehelsa, sier forsvarsminister Strøm-Erichsen. Foto: Ida Amelie Helgesen

Et samarbeid mellom DNT og NVIO skal føre til at flere veteraner får oppleve naturen. Forsvarsminister Strøm-Erichsen er glad for samarbeidet og mener friluftsliv er et godt folkehelsetiltak.  

Norsk Veteranforbund for internasjonale operasjoner (NVIO) ønsker at folk som har tjenestegjort for Norge skal komme godt tilbake til samfunnet og være aktive. Derfor tok de et initiativ til et samarbeid med Den Norske Turistforening. Åpningen ble gjort av forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på tur langs kysten i Oslo sammen med Turistforeningen og veteraner. Forsvarsministeren er glad for at veteranene nå får et enda bedre tilbud og lovde å følge opp prosjektet fremover.

- Å gå tur er et utrolig godt tiltak for alle. Da får man være fysisk aktive, være sammen med andre mennesker og oppleve den fantastiske naturen samtidig. Det er godt for folkehelsa, sier Strøm-Erichsen. 

Velkommen til fjells

Styreleder i DNT Berit Kjøll ønsker hver eneste veteran velkommen til fjells.

-   Aldri før har friluftsliv vært så populært som nå. Derfor tror vi mange veteraner vil sette pris på å å bli en del av DNT-familien. 

Strøm-Erichsen la vekt på at veteraner er ressurspersoner som også kan bidra positivt til Turistforeningen. Styreleder Kjøll inviterte alle veteranene til å være med å ta i et tak hvis de har lyst.
- Vi merker 22.000 stier og vedlikeholder nesten 500 hytter. I tillegg er det over 11000 aktiviteter som trenger turledere, så alle som har lyst er hjertelig velkommen til å hjelpe til, sier Kjøll. 

Spennende tilbud til veteranene
Den Norske Turistforening har 57 medlemsforeninger over hele landet med et bredt tilbud innen friluftsliv. Alt fra trilleturer med Barnas Turlag til spennende klatreturer med Fjellsport-grupper. Dette tilbudet er alle veteraner spesielt invitert til å benytte seg av.

- Veteraner er mennesker som er glad i å være fysisk aktive. Jeg tror DNTs tilbud er svært aktuelt for NVIOs medlemmer og at de kan få stor glede av samarbeide i årene som kommer. Kanskje vil det være aktuelt å lage turer med lokalhistoriske innslag, sier Knut Østbøll, som er initiativtaker for samarbeidet og leder for Kameratstøtte.

-   Aldri før har friluftsliv vært så populært som nå. Derfor tror vi mange veteraner vil sette pris på å å bli en del av DNT-familien, sier Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening. 

Berit Kjøll
Berit Kjøll

Annonse