H.K.H Kronprinsen går Flyktningeruta

H.K.H Kronprins Haakon skal på tur med DNT langs Flyktningeruta i august
H.K.H Kronprins Haakon skal på tur med DNT langs Flyktningeruta i august Foto: Marius Dalseg, DNT

Kronprins Haakon vil gå deler av Flyktningeruta ​​​​​​​26. - 28. august. Målet med turen er å levendegjøre frigjøringshistorien og markere at det er 75 år siden frigjøringen.​​​​​​​

Kronprinsen vil gå sammen med en soldat og en nordmann med flyktningebakgrunn. Turen vil være organisert av Den Norske Turistforening, med generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang som turleder.

- Dette gleder vi oss veldig til. Vi setter stor pris på at Kongehuset vil markere frigjøringen ved å gå en av de Historiske vandrerutene, og vi skal gjøre det vi kan for at det blir en trygg og god opplevelse, sier Klarp Solvang. 

På grunn av smittevern vil det ikke være mulig for andre enn det forhåndsavklarte turfølget å gå sammen med Kronprinsen langs ruta.

Vil dele opplevelser fra turen
I løpet av turen vil Kronprinsen møte tidsvitner som selv måtte flykte som barn, etterkommere av grenseloser, samt personer som selv har flyktet fra krig i andre deler av verden og kommet til Norge som flyktninger. Inntrykk og bilder fra turen vil bli delt både via media, Kongehusets kanaler og DNT sine kanaler. 

Historiske vandreruter er et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir turgåerne flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

Akkreditering
Pressen inviteres til å delta ved oppstart av turen 26. august (Skullerud, Oslo) og ved ankomst 28. august (Grenselosmuseet, Eidskog), samt ved ulike fotopunkt underveis alle de tre dagene.

Et detaljert presseprogram vil bli utarbeidet til akkrediterte medier og konkrete møtepunkt avtales nærmere med hver enkelt. Pressen må selv besørge transport. Media som ønsker å være til stede må be om akkreditering elektronisk til innen fredag 21. august klokken 12.00.

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang gleder seg til å være turleder for kronprinsen langs Flyktningeruta
Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang gleder seg til å være turleder for kronprinsen langs Flyktningeruta Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 14. august 2020