Gikk 400 kilometer til festival

Vinjerockere er ikke helt som alle andre festivaldeltakere. Mange går i dagevis for å komme frem til festivalen.

Den 10. juni tok to studenter fra Trondheim sekkene på ryggen og begynte å gå. Målet var en rockefestival i Jotunheimen, over 400 kilometer lengre sør.

- Turen startet i Vinjeøra i Sør-Trøndelag den 10. juni, og endte opp på Vinjerock i tide til festivalstart 18. juli. 38 dager, 32 DNT-hytter, over 400 kilometer, sier Maja Sundstrøm (23) og Eirik Vevatne (21).

Planlegg din tur på ut.no

Fjellrockere
Om du oppholder deg i Jotunheimen i midten av juli er det store muligheter for at du treffer på en litt annerledes type fjellfolk. De setter like stor pris på naturopplevelsene, den friske lufta og stillheten i fjellet, men målet med turen er av det mer høylytte slaget. De er på vei til headbanging, rockemusikk og lyngfest ved Eidsbugarden.

-  Når man reiser til et så vakkert fjellområde må man jo benytte sjansen til å gå en tur i fjellet. Hadde vi tenkt til å gå en uke, men så utvidet det seg gradvis. Dette er den siste sommeren vi er studenter, så vi bestemte oss for å benytte sjansen nå, sier Maja Sundstrøm.

Sprekest på festival
Lørdag kveld ble Maja og Eirik kåret til festivalens sprekeste fjellvandrere. DNT ung deler hvert år ut Gnagsårprisen til den eller de som er innom flest DNT-hytter på vei til festivalen. Vinneren får flotte premier fra Alfa Sko, Bergans og DNT, og gratis festivalpass til neste års Vinjerock.

Les også: DNT inspirerer på festival

- Vi ønsker å inspirere flest mulig til å utforske den norske fjellheimen. Og turen i seg selv er jo premie nok synes jeg. At du i tillegg har sjansen til å vinne så mye fint utstyr OG festivalbilletter er vel verdt et gnagsår eller to, smiler DNT ung-leder Hanna Melhus.

Turfestivalen
Og det er mange med i konkurransen. Den Norske Turistforening rapporterer om store mengder unge overnattingsgjester på hyttene i Jotunheimen, og de fleste er på vei til Vinjerock. Jo Rennemo Jellum og Mari  Vindedal Strand gikk i fire dager før de ankom festivalen. Ruta gikk fra Fondsbu til Gjendebu, derfra videre til Olavsbu, og til slutt Skogadalsbøen og tilbake til Fondsbu.

Se flere turforslag rundt Fondsbu.

-  Det er ikke så mange festivaler der du har sjansen til å kombinere magiske fjellandskap, svimlende tindeopplevelser og god musikk på samme tid. Vinjerock er helt unik sånn sett. Det handler like mye om friluftsliv og aktivitet som musikk, sier Jo Rennemo Jellum.

God stemning på hyttene

-  Første året vi dro hit hadde vi store planer om å kombinere festival og fjellturer, men det ble allikevel mest festival. I år bestemte vi oss for å få unna fjellturen på forhånd. Vi møtte på utrolig mange som var på vei til og gledet seg til festival. Og stemningen på hyttene er helt fantastisk. Vi anbefaler alle å gjøre det samme som oss, sier Mari.

Maja Sundstrøm og Eirik Vevatne får Gnagsårprisen 2013 av Hanna Melhus i DNT ung Foto: Sindre Thoresen Lønnes