Millioner i spillemidler til DNT

Tungestølen i Luster er blant hyttene som har fått spillemiddel-støtte.
Tungestølen i Luster er blant hyttene som har fått spillemiddel-støtte. Foto: Ole Schanke Eikum

DNTs hytter og løyper får 30 millioner kroner fra spillemidlene fra Norsk Tipping i år.

Spillemidlene fra Norsk Tipping har bidratt til utallige naturopplevelser for livet. Det er ingen tvil om at penger fra felleskapet gir gode historier tilbake.

For DNT har spillemidlene vært uvurderlig for at vi skal kunne tilby aktiviteter og bygge og rehabilitere hytte- og rutenettet vårt. Norsk tipping har gitt vår drøm en sjanse – nemlig å gi deg naturopplevelser for livet.  

– Bidragene fra Norsk Tipping er vesentlig for å sikre vårt aller viktigste formål: Å legge til rette for enkel ferdsel i naturen og skape gode natur- og turopplevelser, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Bidrar til hytteløft 

DNT eier og driver mer enn 550 hytter over hele landet og spillemidlene har bidratt til alt fra rehabilitering av tak til bygg av madrasslager og oppgradering av varmeanlegg. DNT har i år fått over 30 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd og midlene brukes ikke bare til rehabilitering av hyttene, men også bygging av nye hytter og etablering av vandreruter.  

Hele 53 DNT-prosjekt fikk spillemiddelstøtte i 2020 og Tungestølen turisthytteRauhelleren turisthytte, Aurlandsdalen turisthytte, Bakken gard og Finsehytta var blant hyttene som mottok spillemiddelstøtte. 

– Det er ingen tvil om at dette har bidratt til at flest mulig får oppleve glede i naturen – både nå og i fremtiden, sier fastslår Klarp Solvang.

Gode samfunnsformål  

Norsk Tippings samfunnsoppdrag er å tilby et ansvarlig og attraktivt spilltilbud, der overskuddet går tilbake til samfunnet. Det har de gjort siden oppstarten i 1948, og i løpet av disse årene har de bidratt med over 135 milliarder kroner til gode samfunnsformål. 

Spillemidler er overskudd fra Norsk Tipping som fordeles til idrett, kultur, friluftsliv, humanitære- og frivillige organisasjoner, og DNT har de siste fem årene mottatt over 100 millioner totalt til hytte- og løypetiltakene.


Annonse