Vinterens beste bilde

Foto: Tor Sylte, DNTs fotokonkurranse

Tre personer i dypsnøen innover mektige Sunnmøre stikker av med prisen for vinterens beste turbilde, men fotograf Tor Sylte var langt fra sikker på at han hadde tatt et vinnerbilde. 

- Er det sant? Det var fole artig å høyre at eg hadde vunne! Eg hadde nærmast gløymt at eg hadde sendt inn bilete før nokon tipsa meg om at det hadde nådd finalen. Det var så mange andre fine bilete at eg tenkte det var sterk konkurranse i år.

Fotograf Tor Sylte svarer oss med entusiamse når han hører at han har vunnet vinterens fotokonkurranse med sitt bilde av skigåere på vei innover Sunnmørsalpene. 

- Eg likte biletet godt, men eg var langt frå sikkert på at det var eit vinnerbilete. Men det var eit veldig fascinerande lys den dagen, med kontrastar mellom sol, skugge og snøv som skapte fine linjer i motivet, sier han om bildet som sjarmerte juryene. 

Bildet er tatt på Hornindal en fantastisk fin dag i fjellet og viser en liten gruppe på tre personer som tråkker spor oppover i den dype snøen. 

- Det var tungt, men definitivt verdt turen når oss skulle ned att, forklarer Sylte. 

Behagelig forventning. Det er ordene som går igjen når vi skal beskrive bildet til Tor. Med myke gode linjer som går parallelt med den kontrastfylte landskapet skapes det et nydelig tredelt flagg av vinterlandskapet. Juryen
Foto: Stig Petter Driveklepp, DNTs fotokonkurranse
2. plass. Et klassisk motiv. En klatrer og hennes jublende seier der hun står omgitt av mektig natur. Nydelig lys og skarpe detaljer. Juryen
Foto: Lars Lindland, DNTs fotokonkurranse
3. plass. Et nydelig mørkt bilde som står i kontrast til de fleste andre bidragene med åpne fjellandskap. Spiller på den gode følelsen ved bålet og den trolske stemningen i Finnemarka. Juryen

Tor Sylte vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra vår turpartner Norsk Tipping. 2. og 3. plass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter. Resten av finalistene kan også vente seg gavekort på overnattinger i posten.

Årets jury består av:
- Marius Dalseg Sætre, fotojournalist i DNT
- Eivind Haugstad Kleiven, journalist i DNT Oslo

I vinterens konkurranse kom det inn over 2000 bilder. Et lite knippe ble valgt ut i et utrolig sterkt finalefelt, og vi ønsker gjerne å takke alle som har sendt inn bilder. Ut september er det også mulig å sende inn bilder til sommerens konkurranse.

Annonse