Mange muligheter for action i sommer

På Camp Fjellsport kan du teste isbrevanding og isklatring på Jostedalsbreen.
På Camp Fjellsport kan du teste isbrevanding og isklatring på Jostedalsbreen. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Stadig flere ønsker seg en aktiv ferie i eget land. Det er fortsatt muligheter for de som ønsker å prøve noe nytt og spennende i sommer.

- Vi ser at kombinasjonen aktivitet og ferie frister stadig flere, og det er ikke så rart når det finnes så mange spennende sommeraktiviteter. Ingenting er bedre enn å kombinere ferie og friluftsliv i vakker norsk natur, sier fagansvarlig for Fjellsport i Den Norske Turistforening, Linn Jåthun.

Deltakerrekord
Det er ingen tvil om at flere nordmenn enn noen gang ønsker seg en aktiv ferie i eget land. I løpet av sommeren arrangerer Den Norske Turistforening over 2000 turer og aktiviteter over hele landet, og deltakertallet går oppover.

- Vi hadde over 880.000 deltakere på våre aktiviteter i fjor, det er over dobbelt så mange som for fem år siden. Målet vårt er at vi skal gjøre det enklest mulig for folk å ta steget ut i naturen, og vi ser at organiserte aktiviteter er et kjærkomment tilbud for mange.

Linn har følgende tips til det som ønsker en aktiv ferie:

1. Camp Fjellsport – klatring, isbrevandring, isklatring, topptur, terrengsykling.
Dette er perfekt for de som ønsker å prøve ut litt forskjellig og lære av ekspertene. På Tungestølen ved Jostedalsbreen kan du teste mange spennende fjellsportaktiviteter på ett og samme sted, fra 15. – 18. august. Her er det plass til alle, både nybegynnere og eksperter.
Les mer på turistforeningen.no, eller her.

2. Brekurs. Oppdag isens vakre hemmeligheter på en bretur med fører! Uansett hvilken tur du velger, vil et møte med Norges breverden gi opplevelser for livet. En bretur gir ofte mersmak, og et brekurs kan være en fin fortsettelse. Du får kunnskap om veivalg, ferdsel og utstyr og trygg ferdsel på breen.

3. Padling. Enten du liker padling på rolige vann, eller å hive deg utfor bratte elver og stryk, er kajakk en fantastisk måte å komme helt inntil natur og dyreliv. Vakre padleperler finner du i hele Norge, og du finner helt sikkert et kurs for deg.

4. Klatring er perfekt kombinasjon av spenning, trening og naturopplevelser. Det passer for alle nivåer og aldersgrupper, og man behøver ikke å ha lik erfaring for å klatre sammen. Det er en sosial og spennende sport som passer for alle. Det finnes klatrekurs over hele landet, hvor du lærer alt du trenger.

5. Toppturen. Visste du at det er over 300 topper over 2000 meter på det norske fastlandet?  Ingenting slår følelsen av å nå toppen, og utsikten er som regel helt fantastisk. Finn et fjell som passer for deg på UT.no!

Kajakkpadling gir sterke naturopplevelser.
Kajakkpadling gir sterke naturopplevelser. Foto: Johan Hustadnes