Eventyrferie i sommer

Dere gjør en uvurderlig innsats sa statsminister Erna Solberg til DNT sine frivillige. Fra venstre Kjersti Storm, Marit Karlsen og Ole Kristoffersen
Dere gjør en uvurderlig innsats sa statsminister Erna Solberg til DNT sine frivillige. Fra venstre Kjersti Storm, Marit Karlsen og Ole Kristoffersen Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Å sikre åpne hytter og turer i sommer krever stor innsats fra mange frivillige. Statsministeren fikk selv se hva DNT gjør for å sikre sommertilbudet da hun besøkte Eventyrhytta på Sæteren gård. 

Da Erna Solberg tok turen til Eventyrhytta, en liten gul hytte som byr på kortreiste feriemuligheter, ble hun møtt av DNT sin generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang, DNT Oslo sin daglig leder Henning Hoff Wikborg og frivillige Kjersti Storm, Marit Karlsen og Ole Kristoffersen som vasker og gjør hyttene klar for åpning.

- Det er fantastisk at de gjør en slik innsats, det er mange som står på for å sikre gode turopplevleser for andre. Dere gjør en uvurderlig jobb, og det er jeg veldig takknemlig for, sa en imponert Erna Solberg

Frivillige sikrer tilbudet
Å kunne åpne tilbudet og sikre godt smittevern for nordmenn som skal nyte naturen på ferie i sommar er krever mye DNT. 
- Det er litt av en jobb å få dette til på våre 550 hytter over hele landet. Det hadde rett og lsett ikke vært mulig uten de frivillige. Og så er det svært viktig at alle tar ansvar, planlegger turen, bestiller på forhånd, vasker godt etter seg og ellers følger reglene som er satt. På den måten kan vi sikre at tilbudet kan holdes åpent, og at flest mulig får den fantastiske tursommeren vi drømmer om, kommenterte generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang.

Bruk gjerne nærmiljøet til ferie
Statsministeren var opptatt av å oppfordre alle til å bruke denne anledningen til å utforske eget land.
- Det er mange muligheter til å få en fin ferie på tur i Norge. DNT sitt tilbud er variert, med for eksempel slike enkle hytter som vi ser her. Man kan gjerne se til sitt eget nærmiljø for å finne et fint feriealternativ, sa Solberg. 

Fortsatt mulig å sikre seg drømmeferien
De aller fleste DNT hyttene har nå åpnet for booking, og DNT kan melde om stor pågang.
-Noen betjente hytter er allerede åpnet, som flaggskipet i Jotunheimen Gjendesheim, Aurlandsdalen og Sota Sæter. Og 19.juni åpner alle hyttene med betjening for sommeren. Vi har stor pågang med bestillinger, men det er fremdeles gode muligheter for å sikre seg flotte tur og hytteopplevelser. Du sjekker åpningstider og bestiller plass på hyttene våre på UT.no, opplyste DNT sin generalsekretær. 

Sjekk DNT sine ukjente hytteperler. 

Foto: EIvind Haugstad Kleiven

Annonse