Turglede til topps i fotokonkurransen

Med dette bildet sikret Hanna Helen Hilsen seg 10 000 kroner og 100 Flax-lodd fra Norsk Tipping.
Med dette bildet sikret Hanna Helen Hilsen seg 10 000 kroner og 100 Flax-lodd fra Norsk Tipping. Foto: Hanna Helen Hilsen

– Litt flaks og ei energisk venninne mener Hanna Helen Hilsen er grunnen til at hennes bilde ble vinner av DNTs fotokonkurranse. 

– Vi var på attenårsfeiring ved en leirplass like utenfor Moss, og selv om det var tidlig på våren så skulle man selvsagt bade. For å få varmen etterpå var vi en liten gjeng som dro i gang en liten "linedance", og da ble dette bildet av min humørbombe av ei  venninne, Eilind, tatt. 

Hvordan klarte du å fange akkurat dette øyeblikket?

– Flaks er det første som detter inn i hodet mitt. Jeg så først seinere at dette var et godt bilde! Når det er sagt så er jeg over middels interessert i foto, og har et år på fotofolkehøyskole bak meg. 

Temaet for vår- og vinterrunden av DNTs fotokonkurranse var turglede. Hovedpremien er altså 100 Flax-lodd og 10 000 kroner fra Norsk Tipping. Andre-, og tredjepremie er ryggsekk og overnatting på våre hytter.

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg oppdaget konkurransen, og om jeg husker riktig ble bildene sendt inn tjue minutter før fristen gikk ut. Det var kult å komme til finalen, men jeg tenkte det var såpass mange gode bilder der at jeg ikke kom til å vinne. M
ed sommer utenfor døra og ventende studier til høsten kommer i alle fall premien godt med. 

– Ekte turglede

Juryen skriver i sin begrunnelse at Hanna sitt bilde har alle kvalitetene de søkte i denne runden av fotokonkurransen. 

"Dette bildet skilte seg ut og vinneren har klart å frembringe følelsen av ekte turglede. Bildet er energisk og lekent, og man blir glad av å se på det. Det lille vi ser av omgivelsene, jakka og vinden som blåser i håret viser oss at dette er på tur. Fotografen har gått tett på og fanget et flott øyeblikk. Gratulerer så mye med førsteplassen og premien på 10 000 kr og 100 Flax-lodd fra Norsk Tipping!"
Juryen består av:
- Kristin Krohn Devold, generalsekretær i DNT
- Sindre Thoresen Lønnes, fotosjef i DNT
- Roger Strandli Brendhagen, fotograf og Nikon Ambassadør

Se andre- og tredjeplassen under saken. 

Foto: Ruth Scham
Juryen om nr. 2:

"Dette bildet fikk oss til å smile. Det er et annerledes turbilde og vi minnes den barnlige gleden av å feire 17.mai. Her får vi bli med på feiring i storslåtte omgivelser på Svalbard. Plasseringen av gutten i midten av bildet gir oss følelsen av at han er i begivenhetenes sentrum og det lille vi kan skimte av en lavvo nederst til høyre minner oss på at man ikke trenger å gå langt for å oppleve ekte turglede. Gratulerer med andreplassen!"

Foto: Rebecca Sortland
Juryen om nr. 3:

"Fotografen har gått tett på og fanget et godt øyeblikk. Vi ser at jenta er på vei ned en isbre, men for å vite mer om historien videre må vi bruke fantasien. Uttrykket hennes formidler spenning og glede. Bildet er godt teknisk og har flotte farger. Gratulerer med tredjeplassen!"

Annonse

Skrevet av Hallgrim Rogn 11. juli 2013