Sommerens hytteperler

Navarsete i Breheimen ligger fantastisk til.
Navarsete i Breheimen ligger fantastisk til. Foto: Marius Dalseg Saetre

Utforsk Norges skjulte ferieskatter i sommer. Disse hyttene venter på besøk av deg.

Drømmer du om nye fjellområder og skjulte hytteperler? Fantaserer du om et topptureventyr, den perfekte familieferiehytta eller et stille tjern langt inni trollskogen?

DNT har 550 hytter rundt om i Norge. Noen er mye brukt og godt kjent blant mange. Andre er ikke like kjente, men minst like fine. Vi har valgt ut noen hytteperler som fortjener å bli utforsket av flere i sommer.

Vakkert og stille i Austheiene

Austheiene varierer fra nydelig blandingsskog i sør, til vidder og topper over 1500 meter i nærheten av Hovden. Hele tiden vandrer du langs flere store og små vann, hvor du kan prøve fiskelykken eller ta et bad. Dette nydelige fjellområdet er en perle som bare venter på besøk fra deg! 


Nutevasshytta beskrives av mange som den hytta i Austheiene med den flotteste beliggenheten, med storslått natur på alle kanter. For å komme til hytta må du være innstilt på å gå et stykke, korteste vei er fra Kvipt (ca 4 timer å gå inn). Det er mange fine fiskemuligheter i nærheten, både i Nørdste Nutevatnet og i omkringliggende vann. Følelsen av å sitte på trappa med en kaffekopp etter endt marsj og se etter fiskevak på vannet, beskrives som et høydepunkt.

Strekket videre nordover mot Nystøyl tar deg over Tjørndalsristene. Dette er en virkelig godbit, og en skjult perle. Over denne ryggen har du vidsyn i alle retninger, midt imellom Øst- og Vestlandet, med Ryfylke- og Setesdalsfjell i vest, og skogkledd Telemarks-landskap i øst. Absolutt verdt en dagstur om du bare er på Nutevasshytta også.


Hovstøyl ligger fint til i fjellbjørkeskogen i Austheiene, 835 meter over havet. Hytta ligger rett ved den gamle Bispevegen, og er derfor et naturlig stoppested på turen mellom Setesdal og Fyresdal. Korteste adkomst er en times fottur fra Nøs. En fin tur til hytta kan være fra Torsdalsbu over Himmelkvævristene (1056 moh).

Villfjell og stølsmiljø

Ryfylkeheiane er full av kontraster. Her er de høyeste toppene på Sør-Vestlandet, dype frodige daler med trivelige stølsområder, kalkrike botaniske hager og grå fjellvidder overstrødd med stein.

Jonstølen ligger flott til i vakre Suldalsheianene, i barnevennlig avstand fra bilveien. Hytta er perfekt for familier, med haugevis av muligheter like utenfor hytta. De spreke kan også bestige Snønuten (1606 moh), som gir deg en av de flotteste utsiktene i Ryfylkeheiene. Jonstølen er kalt "den optimale selvbetjeningshytta", og det med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i Rogalands toppturparadis.

Sandvatn ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng, ved utløpet av Sandvatnet. De to hyttene passer barnefamilier og andre som ønsker å oppleve nydelige Frafjordheiane. Landskapet er karakteristisk og variert, fra frodige u-daler til goldt høyfjell. Hyttene ligger ca. tre timers marsj fra Hunnedalen, og en god times kjøretur fra Stavanger.

Sloaros er en flott, nyoppusset hytte som ligger i høyfjellsterrenget på grensen mellom Setesdal Vesthei og Ryfylkeheiane, mellom Haukeliseter og Hovden. Det er et nydelig fjellområde, med mange spennende kulturminner av nasjonal verdi. Du kan oppleve 1000 år gamle runer og dyretegninger, rester etter gammel gruvedrift, og besøke Falkeskaret, der europeere drev fangst på jaktfalker som de solgte til velstående adelsmenn på 1600- og 1700-tallet.

Et turparadis i vest

Fjellene mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden byr på vestlandsfjell på sitt aller beste. Stølsheimen har frodige daler med gamle støler og stølstufter, dyr på beite og fiskerike elver og vann. Rundt Bergsdalen ligger hyttene som perler på en snor, mens Vossafjelene byr på bratte og frodige daler, topper og småbreer. Med et solid hytte- og rutenett er dette området et vandrerparadis. 


Høgabu turisthytte ligger i T-merket løype og er en ypperlig hytte året rundt. Hytta ligger fint til i Bergsdalen med flott utsyn mot Trollaskardet mot sørøst og Bukkafjellet bak. Blant mange adkomstmuligheter er turen fra Lid i Bergsdalen til Høgabu den raskeste, to-tre timer fra veien på god sti. Dette er en tur på 5 kilometer og 500 høydemeter som egner seg for de fleste.

Lenge før det oppsto organisert turvirksomhet på Vestlandet var Solrenningen et attraktivt turområde. Her var fast overgangssted fra Modalen til Sogn, og seterdriften begynte tidlig. Sommeren 2010 ble det bygget ny hytte på Solrenningen. Den nye hytta stod i 2011 klar til å ta i mot besøkende gjennom hele sesongen, med god plass til store og små fjellturister. Hytten er egnet for barnefamilier, grupper, tradisjonelle fjellvandrere og alle som vil prøve det enkle hyttelivet under gode forhold.

Kontraster fra fjord til fjell

Breheimen med Jostedalsbreeen, frodige daler, breer og karrige topper byr på en unik variasjon av opplevelser. På forsommeren kan du oppleve vinterforhold på breene og toppene, vår nede i lia og sommer i dalene. Vestover kommer du til Fjordane, som har lavere topper, men som ellers er like variert og vakkert som Breheiemen.

Den gamle fjellgården Fuglesteg ligger høyt oppe i dalsida over Fortun og er en opplevelse av de sjeldne. Plassen ble ryddet rundt 1650 og det bodde en, og etterhvert to familier der oppe i tre hundre år. I 1946 ble det ene bruket fraflyttet og i 1968 det andre. Det store toetasjes steinhuset fra 1830 ble brannskada i 1985. Luster Turlag har satt i stand huset og dette kulturminnet er nå tatt i bruk som ubetjent turisthytte, og i sommersesongen har turlaget daglig servering av hellekaker med rømme/ syltetøy og kaffe/ saft. Det er en spennende dagstur til Fuglesteg enten fra Fortun eller Turtagrø.

Tungestølen åpnet i ny drakt i september 2019 etter å ha blitt knust til pinneved av orkanen Dagmar julen 2011. Hytta er spektakulær i seg selv, ligger vakkert til ved en av innfallsportene til Jostedalsbreen, og er et knutepunkt for turer, toppturer, brekrysninger og alle slags friluftsaktiviteter.  

Nørdsetdalseter ligger øverst i Fortunsdalen i Breheimen. Hytta har en intim og hyggelig atmosfære, og er et knutepunt på ruta mellom Jotuhnheimen og Breheimen. Ønsker du å oppleve fjord, fjell, dal og bre på samme tur, er Nørdstedalseter ett godt sted å feriere. Fortunsdalen er kanskje Norges lengste utforbakke for sykling. Fra Middalsvatnet ovenfor Nørdstedalseter til Fortun nede ved Sognefjorden går en over 30 kilometer lang grusvei med en høydeforskjell på 1300 meter fra topp til bunn.

Fast ligger på en gammel, idyllisk setervoll i nordenden av Åsetevatnet. Breiheimen er kjent for sitt tidvis krevende terreng, men rundt Fast er det nok av strekninger som innbyr til mer avslappende vandringer blant frodige beiteområder.

Arentzbu ligger i Rausdalen og var den første hytta som ble bygget av midler fra lege Fredrik Arentz legat. Hytta stod ferdig i 1956 og sikringshytta er senere bygd ut og modernisert. Hovedhytta derimot er intakt med både interiør og eksteriør som da den var bygd i 1956. Dette har gjort at Riksantikvaren i kulturminneåret 2009 fredet bua som et godt eksempel på en hvordan en selvbetjeningshytte ble bygd og tankene bak utviklingen av et friluftsliv tilgjengelig for alle.

Navarsete er opprinnelig en gammel seter som ble restaurert og tatt i bruk som selvbetjeningshytte i 1975. Seterdriften ble lagt ned for mange år siden, men kulturlandskapet med setrer og setervoller frister fortsatt mange av dagens turgåere. Navarsete ligger slik til at den lett kan nås etter en kortere fottur - som det første overnattingssted på turen gjennom Breheimen. Ruta mellom Høyheimsvik og Navarsete kan også anbefales. Her legger du turen over fjellet og kan følge merka rute helt ned til Lusterfjorden.

Vidtrakte skoger og barnevennlig terreng

Sauheradfjella, Luksefjell og Skrim ligger sentralt på Østlandet, omkranset av kollektive knutepunkt i Telemark, Buskerud og Vestfold.  Området har et utbredt nettverk av merkede stier, og er et eldorado av historie og opplevelser for store og små. Her kan du gå i dagevis uten å se sivilisasjon eller folk, eller du kan ta en kort overnattingstur med barna med mulighet for rask retrett, om vær og motivasjon svikter.

Fugleleiken Turisthytte er et flott turmål for små føtter. Turen starter på Svanstul, og kan gjennomføres av alle uten særlig utstyr eller erfaring. Fugleleiken danner et fint utgangspunkt for toppturer til Nare (805 moh) og Ørnenuten (811 moh). Fiskemulighetene er mange, både i Svanstulvann og i de mange andre vannene i nærheten. Om du vil kan du starte turen med overnatting på Flekkerhytta som ligger rett ved parkeringen, og gå til Fugleiken dagen etter.

Solumhytta er en perle nordøst i Luksefjell, på grensa til Skrimfjella. Hytta har storslått utsikt. Mot sør har du vidt utsyn over vannet Økteren og i ryggen har du Vardefjell på 799 moh – en fin kveldstur med et flott utsiktspunkt. 

Hytte til hytte-tur for de minste

Vestfold spenner over kyst- og skogsstier i lavlandet og opp til høytliggende skoger og åser. Mellom Lågendalen i øst og Andebu i sydvest finner du et fredelig lite skogområde med barnevennlige avstander mellom de hyggelige hyttene. Et perfekt område for den første hytte til hytte-turen!

I dette idylliske skogsområdet har Tønsberg og omegn turistforening tre hytter, som sammen danner et mini-hytte-til-hytte område. Annekset på Trollsvannstua vakkert ved Trollsvann, er tilrettelagt for bading, fisking, grilling og gratis lån av kano for gjestene. 1,5 km fra nærmeste p-plass. Hoggerstua på Lindsverkseter ligger på en gammel setervoll 4 kilometer nord for Trollsvann.

Her kan du kjøre helt til døra. Midt imellom disse ligger Hannevoldhytta. Dette er en utleiehytte for DNT-medlemmer med flott utsikt til Skrim. I hele område er det et stort og godt merket stinett, flere vann med bade- og fiskemuligheter, flere utsiktstopper og et rikt dyre- og planteliv. 

Bynære overraskelser

Finnemarka nord for Drammen domineres av gran, furu og små tjern. Her finner du den lite besøkte perlen Koboltkoia, like nedenfor Koboltgruvene i Modum. Koia har flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka. Dette er et idyllisk sted og ei koie med sjel. Hytta er en nyoppusset gammel skolebygning i laftet tømmer. Hytta ligger cirka 1 times enkel gange fra parkering og egner seg perfekt for familier.

Med innvielsen av Dusehesten høsten 2001 fikk den over 60 år gamle merkede stien fra Norefjell til Hardangervidda endelig solid overnatting og passende etapper hele veien. Hytta er laget i solid håndlaftet tømmer og ligger fint til i Smådøldalen, på kanten av Dagalifjell. Området rundt hytta har lav løvskog, og det er ikke langt å gå før du er over tregrensen. Flott og lettgått terreng i området rundt hytta, som er en flott boltreplass for barn. I sommer kan du booke hele hytta for en eller flere netter. Går du videre mot sørøst kommer du til en annen håndlaftet perle som fortjener flere gjester, Dalabu.

På grensa til nydelig

Friluftsområdene i Østfold har både skog, vassdrag og sjø. Dette er landets lavestliggende større skogsområder med villmarkspreg, som fortsetter på den andre siden av grensen til Sverige.

Ertevannhytta ligger idyllisk til ved Søndre Ertevannet i Trømborgfjella i Eidsberg, og var opprinnelig ei koie for tømmerhoggere. Den koselige lille hytta på den lille fredfulle plassen i skogen er det perfekte sted å unnslippe hverdagens kjas og mas. Med fire sengeplasser er det kun plass til deg og de nærmeste. På nordveggen er det påmontert ei "vaskebu". Det vil si at du foretar nødvendig kroppsvask under åpen himmel. I tillegg har vi et hundehus med god plass selv til en stor hund. Det er fine fiskemuligheter i Ertevannet.

I skogfinnenes fotspor

Finnskogen gir assosiasjoner til innrøyka badstuer, enorme skogsområder og en rik finnekultur. Det er langt mellom folk, men kort mellom sporene av dem.

Flisberget er juvelen i hyttenettet nord på Finnskogen. Hytta er hovedhuset på en gammel skogfinsk gård. Første beboer man kjenner til med sikkerhet, bodde der i 1703. Det var aldri mye bebyggelse på Elverum Finnskog, men Flisberget er ett av stedene som skogfinnene brukte. Hytta er godt utrustet med autentisk innredning fra 1950-årene, og er rett og slett et koselig sted å være! Flisberget egner seg godt både for den som kommer til fots, på sykkel eller til hest. Flere stier, skogsbilveger og kjerreveger gir mange muligheter.

Skjærgårdsidyll og åpent hav

Langs kysten ligger noen av de fineste overnattingsstedene i DNT-systemet. Enten de ligger nær sjøen, ved sjøen eller ute i storhavet er disse hyttene unike overnattingsoppevelser.

Øitangen ligger omkranset av Jomfruland nasjonalpark i Telemark. Jomfruland er verdt å oppleve året rundt, stemningen både høst og vinter er spesiell. Kajakker, robåter og sykler er tilgjengelig.  

Gammeløya er en ny og for mange ukjent perle langs Kystleden på Sørlandet.  Her er det historie helt tilbake til seilskutetida hvor Flekkerøy- og Møvig Havn var sett på som en av de viktigste seilskutehavnene i Europa. Her kan du se tydelige spor av festningen og blokkhuset kong Christian IV ga ordre om å bygge på 1600-tallet. Gammeløya er en ekte sørlandsidyll med flotte fiske- og, bademuligheter og en fantastisk 360-graders sjøutsikt. Bor du på hytta får du også tilgang på robåter, og kan utforske skjærgården rundt øya.

Skongenes fyr ligger rett nord for det værharde Stadlandet, og er en av perlene i DNTs kysttilbud. Her kan du overnatte i fyrvokterboligen, kose deg på det lune tunet og oppleve et eldorado av klipper, stier og spennende steder å oppdage. Ved lavvann åpner det seg et eldrorado for leik i fjæra. Havfisket fra bergene rundt Skongeneset er tidvis veldig bra.

Kråkenes fyr ligger på øya Vågsøy, helt nord i Vestland fylke med Stadhavet som nærmeste nabo. Fyret ligger på en klippe med storhavet på 3 sider. Fyret er både nasjonalt og internasjonalt kjent for sitt tøffe vær. I sommer har du mulighet til å booke hele stormsuiten.

Ville, vakre nordvestlandet

Dette er det villeste av Vestlandet på sitt aller vakreste. I Romsdalsfjella finner klatrere, basehoppere og turgåere utfordringer i fleng. Tafjordfjella lenger sør er et grønt og frodig fjellområde med trivelige dagsetapper mellom de koselige hyttene. Sunnmørsalpane er et eldorado for alle med interesse for bratte fjell.

Venjesdalsbu ligger 150 meter fra parkeringen til Romsdalseggen og har fantastisk utsikt mot Isfjordsfjella og Venjetindene, Romsdalshorn og Blånebba. Hytta åpnet i 2019, og er et perfekt utgangspunkt for lange og korte turer.

Man kan kjøre lengre inn i dalen og gå opp på Litjefjellet dersom målet er en mikrotur med utrolig god utsikt – man er ved foten av Romsdalshorn, og ser rett over på Trollveggen og rett ned i Romsdalen.

I tillegg ser en rett opp på blant annet Venjetindan. Eller man kan gå fra hytta opp på topper som Venjetind, Kvanndalstind, Torshammeren, over Romsdalseggen og drosje tilbake med mer.

Reinsvassbu  er en perle for fjellfolk som vil utenfor den største trafikken i Sunndalsfjella. Landskapet er veldig grønt og frodig rundt selve hytta, og så tårner de alpine tindene seg opp og skaper en vakker kontrast.

Reinsvassbu ligger i det man kan kalle skillet mellom det milde Østlandet, og det alpine Vestlandet med spisse topper og spennende egger. Den er et supert utgangspunkt for å overnatte flere netter og gå fantastiske dagsturer.

Brandstadbu ligger øverst i den vakre Øksendalen omkranset av høye fjell. Det er en meget velholdt og koselig hytte med beliggenhet opp mot skogen. En kjører nesten helt fram til hytta som er et fint utgangspunkt for både fotturer og skiturer.

Veltdalshytta ligger i hjertet av Tafjordfjella, i vill og vakker natur. Her er du på grensa mellom det ville Vestlandet og det flatere Østlandet. Hytta ligger ved Heimste Veltdalsvatnet, der det er gode fiskemuligheter. Det ligger båt ute om sommeren som kan brukes fritt.

Veltdalen er en flott dal med flere små vann og fosser, og er et artig område i seg selv. Det er muligheter for flotte toppturer til Naushornet, Tordsnose og ikke minst Karitinden. Turen Veltdalshytta-Karitinden-Høgstolen-Puttegga-Pyttbua er en klassiker i Tafjordfjella.

Danskehytta ligger sør i Tafjordfjella, med fantastisk utsikt utover goldt, men vakkert fjellandskap. Hyttas navn har sin årsak i at den ble hovedfinansiert av en innsamling blant danske DNT-medlemmer til DNTs 125 årsjubileum i 1993.

Hytta er ideell som utgangspunkt for turer videre inn i Tafjordfjella eller som base for dagsturer. Toppturen til Helleggi (1668 moh) er bare ca 1/2 times gåtur fra hytta. Turen til Storfjellet (1821 moh.) er en god dagstur tur-retur hytta.

Jakobselet ligger i Reindalen, kun et par hundre meter fra Reindalseter. Den passer for familier og grupper som ønsker å være litt for seg selv. For deg som vil kjenne på tradisjonene i ei over hundre år gammel hytte, og oppleve gammeldags hytteliv med utedo og vannbæring med børtre. Hytta ligger på neset mellom elva og Langevatnet. Selet ble satt opp allerede på midten av 1800-tallet, og var den første overnattingsmuligheten for vandrere i Reindalen. Den ble brukt av fjellfolk fra 1920-tallet fram til Reindalseter blei bygget i 1936.

Tyssenaustet er et ombygd naust på nordvestsida av Tyssevatnet ovenfor Hjørundfjorden, og er omgitt av spennende topper. Innendørs er hytta en av de mest særprega i fjellet, for ombygginga fra naust til hytte er kreativt, men godt utført. To av sengene er litt breiere enn resten, og har plass til to barn. En 14-fots aluminiumsbåt, kano og redningsvester er tilgjengelig i naustet.

Familiens vandrerute

Fjordruta kan by på korte dagsetapper, trivelige hytter, nydelig kystterreng og mange start- og stoppesteder. Her er toppene og skoggrensa lav, noe som gir lang sommersesong og store kontraster mellom fjell, fjord og hav.

Trollstua er den første hytta du kommer til om du skal gå Fjordruta fra Kristiansund, og det er også et fint sted å bli noen dager. Til hytta hører det med et naust som ligger nede ved vannet.

Her finner du både en robåt og to kanoer som besøkende kan bruke, det er også fiskegarn her og mye fisk, så det anbefales å sette ut garn en kveld om man har tid til å ta det opp neste dag. Ved Bjønnavatnet er det også flotte bademuligheter.

Et godt turtips er kanotur til Røssvatnet. Da må du padle over Bjønnavatnet, gjennom bekken og ut til Røsvatnet - en utrolig fin familieaktivitet!

Sollia ligger på et flott tun 310 meter over Vinjefjorden, med spektakulær utsikt mot utover fjorden. Hytta har en unik beliggenhet og kan vel på mange måter sies å være Nord-Vestlandets svar på fjellgardene i Geiranger. Sollia er bygd på restene av murverket etter et fjøs, og det har bodd folk her fra tidlig på 1600-tallet, sannsynligvis fra enda lengre tilbake i tid.

Den flotte hytta ligger på rutenettet til Fjordruta, med en dagstur til Storfiskhytta og en dagstur til Storlisetra via Vinjeøra.

Utenfor allfarvei

Med Sylmassivet som naturlig midtpunkt strekker Sylan seg utover både Norge og Sverige, og kan by på praktfulle fjell og nydelige vidder. I Sylan kan du faktisk gå på sti i 150 km uten å krysse en eneste vei.

Schulzhytta er ei av Norges minste turisthytter som er betjent. Den er også Norges nordligste betjente hytte. Den ligger sentralt til i den vestligste delen av Sylan, midt i hjertet av Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark. Dette er det siste større naturområdet i Trøndelag uten kraftutbygging og veiforbindelse.

Hytta ligger over setergrenda Stormoen med utsikt over dalen og mot Fongenmassivet. Her venter turmulighetene i alle retninger, enten du ønsker å bo fast på hytta eller planlegger en tur fra hytte til hytte i Sylan. 

Kjølihytta ligger værhardt til, høyt og fritt innunder Kjølifjellet, med vid utsikt øst- og sørover mot Sylmassivet, Skardørsfjella, Vigelfjella og Riasten. Etter 6 km på gammel gruvevei kommer man fram til hytta, som har en av Trøndelags mest unike hytteutsikter med utsikt langt inn til de svenske favorittfjellene. Utsikten gjennom hjertevinduet på utedoen er et populært fotomotiv.

Frodig og urørt

I området fra Saltfjellet til Bodø finner vi et omfattende hytte- og rutenett som åpner fjellet for turfolk av alle slag.  Fjellområdet mellom Junkerdalen og Sulitjelma, og fjellene rundt Sulitjelma har tinder på over 1900 meter, majestetiske breer, åpne flyer og breie daler, og mye å by på for fjellvandreren.

Trygvebu ligger lunt til i skogen ved Skaiti, ikke langt fra grensa til Junkerdal nasjonalpark. Hytta ligger lett tilgjengelig og er perfekt for barnefamilier. Området rundt er fint for dagsturer, eller du kan følge t-merket rute i flere retninger. Trygvebu ligger i Junkerdal-Balvatnet plantefredningsområde. Både for botanisk interesserte og andre anbefaler vi en tur gjennom Junkerdalsura.

Gråtådalsstua ligger midt i vakker og urørt natur. På turen inn (ca 5-6 timer) og vel framme på hytta har du et praktfullt skue mot Simlebreen og alle dens utløpere på motsatt side av Gråtådalen. Beiarns høyeste topp, Skjelåtinden, er innen rekkevidde fra hytta.

Områdene rundt indre og nedre Svartoksene er spesielt frodige og anbefales til floraturer. Oppe på toppene av Svartoksene er det som å stå på et utkikkstårn, og du kan oppleve å få se elg på sommerbeite på dalens nordvestside.

Eksotisk og vakkert

Vesterålen og Hinnøya er et fantastisk område for de som ønsker seg spektakulær natur og flotte turopplevelser.  Det er majestetiske fjell på alle kanter, og turmulighetene er uendelige.

Snytindhytta ligger fantastisk til med utsyn mot Møysalen og Møyene, og er en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden. Om sommeren stuper du rett fra berget og ned i vannet noen få meter unna hytteveggen, og etterpå fyrer du bål på den tilrettelagte bålplassen ved hytta og koser deg i midnattsola. 

Ingemannhytta
Ingemannhytta Foto: Bent Risjord

Ingemannhytta er et lite smykkeskrin av en hytte som er Vesterålen Turlags hyttetilbud i skogen. På sommeren ligger hytta bare to kilometer fra nærmeste vei i Sørfjorden, og det er flere fiskevann i nærheten. 

Utsikten fra Maistua er nydelig.
Utsikten fra Maistua er nydelig. Foto: Raymond Knudsen

Maistua er en helt unik DNT-hytte beliggende ved Harstad. Hytta har fantastisk utsikt over Vågsfjorden og Harstad by, og er et populært turmål hele året. 

Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge DNTs merkede løypenett. 

Blåvatnhytta ligger i et vilt og storslått fjellområde mellom Tjeldsundbrua og Øse i Nordland, og er en mer krevende tur. Hytta ligger idyllisk til ved Blåfjellvatnet like under fjellet Niingen (1073 moh). I sikringshytta er det innredet et rom med vedfyrt badstueovn og benker for fire personer. Trengs det avkjøling så er Blåvatnet 30 meter unna, iskaldt - alltid.

Hytta har høye fjell rundt seg, og en naturen i området gir mange flotte fjellopplevelser. Litletinden (1134 moh) er en lett dagstur som nås fra ruta vestover langs Blåvatnet. Fantastisk utsikt!

Sommer 2019.
Sommer 2019. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ditt medlemskap betyr mye

Et medlemskap i DNT går med på å sikre det unike hytte og rutetilbudet vårt.  DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge.

Annonse