Rekordmange unge på Fjellfilmfestivalen i Jotunheimen

Fullsatt amfi under verdenspremiere av "Villmark 2" på Fjellfilmfestivalen 2015.
Fullsatt amfi under verdenspremiere av "Villmark 2" på Fjellfilmfestivalen 2015. Foto: Bård Bøe

Over tusen mennesker er nå på Fjellfilmfestivalen. Aktiviteter til fjells lokker!

Fjellfilmfestivalen har, som navnet tilsier, film i fokus. Utekino, stjernehimmel og det ikoniske Gjendevannet i bakgrunnen er noe man absolutt bør oppleve. Stemningen blir intet mindre enn magisk. Årets festivalprogram er fylt til randen med premierer, inspirasjon, friluftshelter, toppturer, sol, regn, gjendeflua og dunjakkedisco.

- Tenk at det har blitt så populært med festivaler til fjells! Charterselskapene må snart legge ned, fjellet lokker mer enn syden og folk går på tur som aldri før. Dette kan vi like! sier en svært fornøyd leder av DNT ung, Stig Øystein Schmidt.

Fryktelig filmpremiere

Verdenspremieren på «Villmark 2» ødela nok nattesøvnen til mange av teltcamperne på festivalen. Ikke fordi filmen var dårlig, men fordi den var fryktelig skummel. Publikum trakk det de hadde av buffer, luer, soveposer og hetter over hodet for å slippe å se. At filmcrewet satt opp titalls røde telt rundt på festivalområdet gjorde det ikke akkurat lettere å slappe av. Filmen har premiere på kino 9. oktorber; tør du én gang til?

Helt om natta, helt om dagen

Fjellfilmfestivalen er ikke bare film. Det er også tur, kurs og naturglede. DNT ung opererer turinformasjonen, stiller med turledere og holder kurs i mat på tur og kart og kompass. I tillegg kan deltakerne boltre seg i klatreveggen, være med på juving, rafting, multisport, SUP på Gjende og selvsagt gå egenturer i Gjendesheims fantastiske omgivelser.

- Fjellfilmpublikumet er de mest aktive festivaldeltakerne man finner i hele verden, og da er det selvsagt fint at DNT ung kan bidra med det vi kan best; friluftsliv og turglede! sier Schmidt før han legger ut på Besseggtraversen med 30 turgåere i følget. 

Stig Øystein Schmidt, leder av DNT ung
Stig Øystein Schmidt, leder av DNT ung Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Tina Marii Skare 12. september 2015