Går sammen igjen!

Det er veldig bra at smittesituasjonen er slik at seniorene kan gå på tur sammen igjen, sa Erna Solberg da hun var med på den første seniorturen til DNT siden medio mars.
Det er veldig bra at smittesituasjonen er slik at seniorene kan gå på tur sammen igjen, sa Erna Solberg da hun var med på den første seniorturen til DNT siden medio mars. Foto: Foto: Marius Dalseg Sætre

Etter to måneder kan endelig DNT sette igang med turer og aktiviteter igjen. Statsminister Erna Solberg slo følge da DNT Oslo gikk sin første seniortur, med nye smittevernregler på plass. 

- Å gå på tur er det mest grunnleggende folkehelsetiltak vi har. For seniorene kjennes det kanskje ekstra godt å være i gang igjen, da de har måttte passe godt på i denne perioden, og mange har hatt mindre kontakt med andre enn normalt. At DNT kan tilrettelegge for slike turer igjen er veldig bra, sa statsministern da hun slo følge på den første seniorturen siden 13.mars. 

Savnet de ukentlige turene
At det var godt å komme i gang igjen kunne turleder Torbjørn Aas bekrefte. 
-Ja, dette er så kjekt. Vi har savnet å gå på tur sammen og jeg er stolt av at statsministeren blir med på vår første tur. Nå er vi igang igjen over hele landet, og håper på mange fine turer fremover, sa han. 

Påmelding til alle turer
Han og de andre turlederne i DNT har fått opplæring i smittevern og har satt seg godt inn i DNT sine regler for organisert tur.
Før turen startet forsikret han seg om at alle påmeldte var tilstede og minnet om reglene: 1 m avstand og maks tyve personer sammen,  og at alle må ha med sin egne mat og utstyr.  

- Påmelding til turene er viktig slik at vi har oversikt over antall og kan spore evnetuell smitte. Vi jobber for å kunne tilby turer og aktiviteter for alle aldersgrupper fremover, følger alle de nye reglene skal det være både trygt og sosialt, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo.

Grått gull
- DNT tar årlig med over 90.000 seniorer på tur, de fleste av disse turene er dagsturer i nærmiljøet, og mange som ikke har noen å gå tur med får fine fellesskap gjennom dette tilbudet. Seniorene i DNT er blant de ivrigste brukerne av tilbudet og de gjør også en stor innsats for å spre turglede til flere, ved å bidra til dugnadene våre, som turledere og ikke minst som besteforeldre som viser barnebarna veien ut i naturen, avslutter daglig leder i DNT Oslo.  


Daglig leder i DNT Oslo, Henning Hoff Wikborg er veldig glad for å kunne ønske seniorene tilbake i det sosiale fellesskapet mange har savnet under Korona-perioden. - Alle har jo kunnet gå på tur, men det blir enda bedre folkehelse av å gå på tur sammen, var han og statsministeren enige om.
Daglig leder i DNT Oslo, Henning Hoff Wikborg er veldig glad for å kunne ønske seniorene tilbake i det sosiale fellesskapet mange har savnet under Korona-perioden. - Alle har jo kunnet gå på tur, men det blir enda bedre folkehelse av å gå på tur sammen, var han og statsministeren enige om. Foto: Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse