Husk å bestille årboka

I DNTs årbok 2021 kan du blant annet lese om skibindingsrevolusjonen.
I DNTs årbok 2021 kan du blant annet lese om skibindingsrevolusjonen. Foto: Thomas Kleiven

Årgang 153 i rekken av DNT årbøker er i støpeskjeen. I år er temaet Turutstyr gjennom tidene. Boka   inneholder underholdende artikler om turklær og utviklingen av utstyr som ski, sekker, telt. For å sikre deg årets utgave av årboka i posten, må den bestilles innen 22. juli 2021.

– Vi trenger alle medlemmenes hjelp for å finne ut hvor mange årbøker vi skal trykke i år, sier redaktør Magnus Nyløkken i DNT.

– Hvordan bestiller jeg årbok?

–Det gjør du ved å gå inn på DNT.no/minside og huke av under "Publikasjoner". Da vil du få den i postkassa i løpet av november/desember. Årboka er en medlemsfordel, og du får den gratis tilsendt i pocketformat – men fra nå er det altså bare på bestilling.

Krysset du av for å få tilsendt boken i fjor, vil dette fremdeles gjelde. Merk at i en husstand er det hovedmedlemmet som må bestille. Har adresse i utlandet og tidligere registerert at du vil ha årboken, vil dette fremdeles gjelde. Dersom du er livsvarlig medlem, får du også boka som vanlig uten videre bestilling. Om du vil ha boka innbundet, må du ta kontakt med medlemservice og bestille direkte derfra.

DNTs årbok er en av Norges største bokutgivelser. Helt siden 1868 har DNTs årbok blitt sendt ut til foreningens medlemmer, en ubrutt rekke bøker i 153 år. Og slik skal det fortsatt være i framtiden.

Arven etter Amundsen

De siste månedene har utstyrsnerder, journalister og fotografer jobbet med å finne morsomme, overraskende og interessante tema om turutstyr. Blant artiklene som kommer i årboka er historien om utviklingen av skistøvlene, fra enkle skinnsko til de komplekse og varme støvlene vi kan dra på tur med i dag.

En annen historie som avdekkes i årboka er utviklineg av tunnelteltet, som er en av Norges store oppfinnelser.

Kulturinstitusjon

– Mange medlemmer blir glade over å få boka i postkassen og samler den i bokhylla. Årboka er en kulturinstitusjon DNT vil holde i hevd. Men så er det slik at stadig flere ønsker å bare lese den digitalt. Som et ledd i å redusere unødvendige kostnader og minske produksjon, vil det nå fremover være nødvendig for medlemmene våre å bestille boka i papirformat, sier redaktør Magnus Nyløkken.

– Hva skjer om jeg ikke rekker å bestille boka?

– Da kan du fortsatt lese boka digitalt på DNT.no/minside, men du vil ikke lenger få den tilsendt som papirutgave. Alle medlemmene får varsel om når årboka publiseres og er tilgjengelig digital. Går du inn på DNT.no/publikasjoner vil du oppdage at det ligger årbøker for mange år tilbake, og der er det masse bra lesestoff.

Ski har gått fra å være brede treplanker og arbeidsredskap, til å bli folkesport for allmuen. Foto: Anders Beer Wilse / Norsk Folkemuseum