Takk for støtten!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Hyttekonsert, salg av kokebok og turbok, og spleiskampanjer til inntekt for hyttene. Engasjementet for å opprettholde turtilbudet og DNT er enormt!

Siden det ble kjent at Korona-krisen skaper utfordringer for DNT og spesielt vertskapene på de betjente hyttene har generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang blitt kontaktet av både bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å bidra.
​​​​​​​ 
 -  Jeg vil si tusen takk, det setter vi enormt pris på! Alt DNT tjener går inn i potten med å opprettholde det unike hytte, rute - og aktivitetstilbudet over hele landet. For å sikre et godt tilbud når denne krisen er over, trenger vi mer enn noen gang dugnadsinnsats fra alle som har glede av DNTs hytter og ruter, sier Solvang.  

Vi oppforderer alle som er glad i friluftsliv og natur om å bli medlem. Hvis du vil bidra ekstra fins det flere måter: 

Kokebok og Turbok til inntekt for hyttene
Da Memo Forlag leste i media at DNT fryktet konkurs som følge av koronakrisen, bestemte de seg spontant for å dra i gang en liten kampanje på Facebook, og lyktes med å selge 100 eksemplarer av "Simplissime - Verdens enkleste kokebok" à kr 300. Forlaget stod for kostnaden for boken, pakking og frakt.
-Vi fikk kjempehyggelig respons, og kunne overføre kr 30.000 til DNTs hyttefond. Dette er så moro, og vil gjerne fortsette støttekampanjen, sier Marie Lexow i Memo forlag.
150 kr av hvert salg av gjenværende eksemplarer av "Simplissime – Verdens enkleste kokebok" skal gå til DNT sitt hyttefond .
- Lykkes vi med å selge alle 1000 bøkene, donerer vi kr 150.000 til DNT legger Lexow til. 

Turglede til neste generasjon
Da forfatter av den populære Turboka, Anders Baumberger, forstod at Korona-krisen rammet DNT og hyttene hardt bestemte han og forlaget hans at overskuddet fra alle bøker som selges fremover skal gå til DNT.

- Turistforeningen har betydd enormt mye for familien min gjennom et helt liv med turer i det store fine rommet mellom dørstokken og Galdhøpiggen. Sånn ønsker jeg at det skal fortsette å være også framover. Nå må alle bidra litt, og det minste jeg kan gjøre er å gi avkall på alle fremtidige inntekter fra Turboka og samtidig kanskje inspirere enda flere til å finne på fine ting i nærområdet som jo er fullt av muligheter. Det meste av Turboka er nettopp en samling tips, triks og ideer til hvordan man kan få store opplevelser ut av lite i nærområdet, sier Baumberger.. Turboka kan du bestille på nett fra Haugen bok eller AdLibris

Investering i fremtidig turglede
- Et ekstrabidrag som å kjøpe en av disse bøkene, eller bidra til en av Spleis kampanjene som er dratt i gang for hyttene av medlemmer  er en investering i fremtidig turglede. Vi setter pris på hver krone, og lover å investere dem der de akkurat nå trengs aller mest. Så skal vi stå klare gi naturopplevelser for livet på den andre siden av denne krisen, lover generalsekretæren. 

Hyttekonsert på Facebook
Artisten Daniel Kvammen skulle egentlig krysse Hardangervidda på ski og holde konsert på DNT sine hytter underveis. I stedet holdt han live konsert på Facebook til inntekt for våre hytter skjærtorsdag. Over 1700 fulgte konserten og bidra med over 135 000 kr. 
- Det var en fantastisk konsert, og støtten er til å bli rørt av! Og så jobber vi for at myndighetene også klarer å lage ordninger som fanger opp DNT sin situasjon, forsikrer generalsekretæren. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 17. april 2020