DNT med gratis, digitale friluftskurs

En av fordelene med årets påske, er tiden du har til overs. 

2020 er annerledespåsken. Hyttene våre er stengt og vi kan ikke gjennomføre våre vanlige aktiviteter. I tillegg må de fleste holde seg hjemme og borte fra det påskefjellet vi elsker. Deprimerende? Kanskje. Men det betyr ikke at vi ikke kan ha det gøy, være ute, bruke naturen og lære nye ting!

To gratis kurs 

DNTs turledere over hele landet har allerede blitt heldigitale på sosiale medier i påvente av at vanlige turer igjen kan arrangeres. Der gir de daglige tips til nye nærturer man kan gå. Nå gjør vi det samme med kurs, sier Tina Skare som jobber med kurs og utdanning i DNT. 

– Nå som vi ikke kan samles som vi pleier har vi laget to nettkurs du kan ta helt gratis i påsken, kurs i kart og kompass og mat på primus. Dette kan du gjøre hvor som helst, når som helst og med hvem som helst. Lær deg kart og kompass og arranger tidenes påskeeggjakt, eller disk opp med treretters på primus i solveggen!

Norges største kursarrangør

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse. Vi har også egne turlederkurs og instruktørutdanning. Gjennom DNTs utdanningstilbud kan du gå fra fersking til ekspert! 

– De to kursene vi har laget nå er åpne for alle, og krever ingen innlogging. Kart og kompass er viktig basiskunnskap for å kunne drive med friluftsliv og trygg ferdsel i naturen på egenhånd. Mat er viktig på tur, og en tur har vel aldri blitt dårligere av god mat! Plattformen for kursene, Motimate, er spesielt godt tilpasset mobilskjerm som gjør at disse aktivitetene passer perfekt for solveggen, sier Tina Skare.  

DNT skal i tiden fremover jobbe videre med å utvikle mange flere digitale kurs. Planen er å kunne kombinere digitale kurs og fysiske møteplasser, som kan bidra til å gjøre friluftslivsopplæring enda mer tilgjengelig.

Foto: Marius Dalse, Helle Andresen.

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 8. april 2020