Digitale turledere tar deg ut i påsken

Turleder Amy Mir viser vei i Rogaland. Mir er turleder i Stavanger Turistforening.

DNTs digitale turledere bidrar til å spre turtrafikken og gir deg nye stier å gå.

Til tross for at hyttene våre er stengt og alle turer er avlyst, er turpåsken på ingen måte det. Men det blir annerledes for de aller fleste av oss. I år er det nærpåske som gjelder.

Gjennom påsken gir DNTs frivillige turledere deg turtips daglig på Instagram under emneknaggen #giturenvidere. Der får du inspirasjon til å gå de turene ikke alle andre går.

– Hva hadde DNT vært uten turledere? Vi er enormt takknemlige for jobben de gjør for å få oss alle ut. De sprer turglede, kunnskap og trygghet. De er læremestere som viser oss hvordan vi kan ta steget ut på egen hånd. Måten turlederene nå får delt kompetansen sin til oss alle via telefonene våre i tiden vi er inne i, er strålende, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Nye, fine turperler

En digital turleder er en person som tar med andre på tur gjennom sosiale medier. Tanken er å fortelle om nye, fine turperler der folk bor, og samtidig gi de som ikke kan gå tur gode, levende turopplevelser.

– Turlederne går turen selv, når de vil på døgnet. Vi har nylig hatt en turleder i Oslomarka som gikk om natta og delte opplevelsen av orrfuglleik. Det var innmari fint, sier visuell rådgiver i DNT, Marius Dalseg Sætre.

Hele veien beskriver turlederen opplevelsen av stien, landskapet og naturen med ord og gjennom bilder, noen tar også små videosnutter. Alt dette presenteres i en story på Instagram, og skal etter hvert også over på ut.no og andre plattformer.

– Vi tror dette vil være med på å spre trafikken og gi mange aha-opplevelser, og at de kan se landskapene de omgir seg med på nye måter, sier Marius.

Slik finner du nærturer på UT.no

Eksepsjonell vekst på UT.no

Norges nasjonale turportal, UT.no, har fra starten i 2008 vært kjent som Norges største og mest brukte turplanlegger. Portalen har  hele landet som nedslagsfelt, med tur- og hytteforslag fra nord til sør. Nå er det særlig fokus på nærturer på nettportalen, delt av DNTs medlemsforeninger.

–Ikke overraskende er etterspørselen etter nærturer enorm nå. Trafikkveksten på UT.no fra 1. mars og frem til 6. april er på hele 533 000 brukere. Det er en økning på hele 73% fra samme periode i fjor. Tallene viser at vi søker aller mest på nærturer og kart, sier digital rådgiver i DNT, Marlen Knoph.

–Sammen bidrar UT.no og våre digitale turledere til at turtrafikken spres og sjansen for smitte minskes. Vi ønsker alle en fin påske med roser i kinnene og fysisk aktivitet i tråd med med rådene fra helsemyndighetene! sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Usikker på hva som er lov og ikke? Se spørsmål og svar her

Bli digital turleder

Kanskje du har gått en nærtur du kunne tenke deg å dele med DNT, og slik bli digital turleder. Skriv et tips og merk det med #giturenvidere.
Vi deler de beste tipsene!

Skrevet av Mari Stephansen 8. april 2020