Gå Aurlandsdalen digitalt!

Finn frem øretelefonene og bli med til Aurlandsdalen og Myrdal. 

Lydstier.no er et pilotprosjekt som utforsker hvordan lyd kan skape turopplevelser for mennesker som av ulike grunner ikke kommer  seg ut i naturen selv. Gjennom høykvalitets lydopptak kan hvem som helst oppleve klassiske turer, uten andre virkemidler enn det foranderlige lydbildet.

– Et lite bidrag til dugnaden

Lydstier er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, reklamebyrået BRUNCH Oslo og radiobyrået Verdens Sterkeste Mann. Opptakene ble gjort på tur i oktober 2019. 

–Akkurat nå holder hundretusener av nordmenn seg inne i den kollektive dugnaden mot viruset. Det tærer på både fysisk og psykisk helse. Vi ønsker derfor å dele de to første lydstiene Aurlandsdalen og Myrdalen, som et lite bidrag til dugnaden. Vi vet at lyd alene aldri kan erstatte ekte naturopplevelse, men håper allikevel at prosjektet kan hjelpe noen med å drømme seg litt bort en stund, sier Simen Braathen i BRUNCH Oslo. 

Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, oppfordrer alle som ikke har mulighet til å komme seg ut til å prøve digital tur i påsken. 

–Vi trenger kreative initiativ som dette nå, her snakker vi om å gi turen videre! Aurlandsdalen ligger enn så lenge klar og venter på oss når korona er over, men frem til da er dette et kjært pusterom som gjør godt. Lydene fra stien, vinden som blåser og fossen som bruser underveis tar deg med ut. Om du har gått turen kan du se for deg hvor veien går, om ikke - søk opp bilder på nett og se den for deg!

Lytt til Lydstier her!

Foto: Marius Dalseg

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 1. april 2020