Den nasjonale dugnaden fortsetter

Vi avlyser alle våre turer og aktiviteter frem til 1. mai. Hyttene er kun tilgjengelige ved nød.  

– Det er selvfølgelig tungt å avlyse, men det er det eneste rette. DNT vil bidra der vi kan i den nasjonale dugnaden for å begrense smitten og verne de svakeste. Vi gjør dette også for å skape forutsigbarhet både for turdeltagere, medlemmer og frivillige, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang. 

Begrenset kvisting

Hytte – og rutetilbudet blir vesentlig redusert til over påske. DNT maner til solidaritet og ber om å ikke oppsøke hyttene, da de kun er til bruk i nødsituasjoner. 

– Dette får også følger for kvistingen av løyper i fjellet. Noen ruter er allerede kvistet, men resten lar vi være å kviste for å hindre trafikk og smittespredning. Kvist som blir tatt av vinden eller fjernet av dyr vil ikke bli kvistet på nytt. Vi ber om at ingen legger ut på langtur nå. Og skal du på tur er det viktigere enn noen gang å planlegge godt og ta fullt og helt ansvar for egen tur. Dette er ikke tiden for å pålegge redningstjenesten ytterligere belastning, sier Solvang.

Nå er det nærtur som gjelder!

Ta middagen med deg ut i hagen, skogen, parken eller stranden. Tenn bål, lag pinnebrød, bo en natt i hengekøye eller gå en sti du aldri tidligere har gått.   

Gå gjerne til et turmål med turpostkasse, men vent med å skrive deg inn i boka. Last heller ned vår digitale turpostkasse SjekkUT. Her kan du sjekke inn på turmål digitalt, hele døgnet. Appen er gratis. Du finner tusenvis av nærturer på UT.no.

– Nå er vi ekstra heldige som bor i et land som Norge. Vi har naturen rundt oss, og den er døgnåpen. Vi oppfordrer alle som er i stand til det å ta turen ut. Naturen roer ned kropp og hode, noe de aller fleste har godt av nå, sier Solvang. 


Krevende tider for DNT

Som frivillig organisasjon er det tøffe tider for DNT. Dersom du har meldt deg på en tur som er avlyst, og har mulighet til det, vil det bety mye for vårt fremtidige tilbud om du lar være å be om refusjon.

Alt DNT tjener går inn i potten med å opprettholde det unike hytte, rute - og aktivitetstilbudet over hele landet. Vi ber også om tålmodighet på besvarelse av hevendelser, vi har stor pågang og trenger litt mer tid enn normalt, men du skal få svar!   

– Det er spesielt tøft for hyttevertskapet vårt på alle våre betjente hytter. De har bestilt inn mat og varer for hele sesongen, forberedt innrykk og har gledet seg til å ta imot gjester i påsken. De har kort sesong og er selvstendig næringsdrivende, og for mange blir det usikre tider fremover, sier Dag Terje Solvang.

Din støtte betyr mye 

– For å sikre et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av DNTs tilbud viderefører sitt medlemskap.  Til de som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem utgjør deres medlemskap en stor forskjell og det bidrar til at vi kan overleve vår 152 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle, sier Dag Terje Solvang. 

Foto: Marius Dalseg

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 16. mars 2020