NSBs miljøstipend til DNT og Rondane

Kristin Krohn Devold fikk torsdag 24. mai overrakt en sjekk på kr 90.000,- fra konsernsjef Geir Isaksen i NSB. Dette er NSBs miljøstipend som skal stimulere til miljøvennlige aktiviteter. Vi er svært glade for gaven og pengene skal brukes til å slå et slag for klassikeren «Rondane fra nord til sør», fortalte Kristin på TV-2s God Morgen Norge.

Langturen starter fra togstasjonen på Hjerkinn og går sørover gjennom vakre Rondane. Det er DNT Oslo og Omegn som merker stier og eier og driver DNTs hytter i Rondane. Foreningen har allerede bestemt seg for å dele ut pengene til vandrere i Rondane i sommer. Den 15. juni legger vi ut rundt 200 jubileumspakker hvor vi gir bort gratis overnattinger på to av hyttene, forteller driftssjef Jan Erik Reiten i DNT Oslo og Omegn.

Dette passer utrolig godt å få en slik gave i jubileumsåret, fortsetter han. Rondane som er Norges første nasjonalpark, fyller 50 år i år. Å feire Rondane sammen med NSB er veldig hyggelig, synes Reiten. NSB frakter folk til fjells, hvor DNTs rute- og hyttenett venter.

Historien forteller at da Dovrebanen kom i 1921 ble det lettere å komme til fjells og vandretrafikken økte. Vi har derfor en felles historie å ferie og da passer det godt å markere jubileet sammen med NSB.

Rondane er et fantastisk vakkert fjellområde. Rondanemassivet med tinder, trange juv og dype botner preger landskapet i nasjonalparken. Rondane er blant landets mest besøkte nasjonalparker. Her finnes et nettverk av merkede stier og flere turisthytter. DNT Oslo og Omegn driver de tre betjente hyttene Rondvassbu, Bjørnhollia og Grimsdalshytta, i tillegg til den selvbetjente Eldåbu.

Få to av fire overnattinger gratis

Den 15. juni legger vi ut over 200 rimelige turpakker i Rondane, for booking på nett. Turene kan bestilles av alle som er medlemmer i DNT. Opplegget er at man må ta toget til Hjerkinn, hvor turen starter og tog hjem fra Otta eller Ringebu. Mellom togturene byr vi på gode opplevelser i fjellet. 5 dagers vandretur i vakre Rondane og 4 overnattinger på følgene trivelige hytter: Grimsdalshytta (betjent DNT hytte), Øvre Dørålseter (betjent privat hytte), Rondvassbu (betjent DNT hytte) og Bjørnhollia (betjent DNT Hytte).

Pakkene inkluderer 2 stk gratis overnattinger på DNT-hyttene. Her er det først til mølla, så følg med på nettsidene! Eller send e-post til kari.m.horne@dntoslo.no om du ønsker å få tips den dagen billettene legges ut.

Kr 1.000 i rabatt på Fellesturen "Jubileumstur i Rondane"

Stipendet gir også mulighet for å gi en hyggelig rabatt på kr 1.000,- til alle deltakere på fellesturen i Rondane med DNT leder. Fellesturen som går over 8 dager og har to avganger: 23. juni og 28. juli.

Vær rask og meld deg på i dag! Her kan du lese mer om Jubileumstur i Rondane

Lei sykkel på Hjerkinn stasjon

DNT Oslo og Omegn fikk også NSBs miljøstipend i fjor, på kr 50.000,-. Dette ble brukt til å kjøpe sykler, som nå står på Hjerkinn stasjon. Syklene er tilgjengelige for fjellturister som skal innover mot Grimsdalshytta. Det er fantastisk å sykle i Grimsdalen!

Her kan du lese mer om sykkeltilbudet