Jubileumsdøgnet til DNT ung i gang

Med et stort smell og klatrekonkurranse åpnet jubileumsdøgnet til DNT ung i Oslo sentrum i formiddag.  Ungdommer over hele Norge er nå i gang med å feire med 25 timers aktivitet.

En gjeng skuelystne hadde samlet seg da Hanna Melhus, leder for DNT ung, og Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening, konkurrerte mot DNT ung Oslo i multisportkonkurransene rundt i Spikersuppa i Oslo klokken 12 i dag. Etter en jevn konkurranse tok Hanna innersvingen på motstanderen i klatretårnet.

- Dette var veldig gøy, og en super start på feiringen av 25-årsjubileet vårt. I 25 timer i strekk starter nye aktiviteter over hele landet. Jeg tror dette må være Norges største aktivitetsdøgn for ungdom, og jeg håper det sprer turglede og inspirasjon til mange, sier DNT ung-leder Hanna Melhus.

Kajakk og topptur
I løpet av døgnet starter det en eller flere aktiviteter rundt om i landet, hver eneste time. På Sukkertoppen i Ålesund kan DNT ung Sunnmøre melde om god stemning etter en fin lunsjtur kl. 13, og i Stavanger oppfordrer de alle til å komme til Vågen for mange spennende aktiviteter.

- Alle som vil kan prøve kajakk, stand up-padling, slak line og mye annet gøy, så det er bare å møte opp før klokken 17. Dessuten har vi en kjempestor sjokoladekake som vi trenger hjelp til å spise opp, sier Jens Kristian Øvstebø, leder i DNT ung Stavanger.

Finn flere aktiviteter her

Ungdommelig friluftsliv
Dette året står i ungdommens tegn for Den Norske Turistforening, som kan feire rekordmange ungdomsmedlemmer og stadig flere deltakere på arrangementer. I fjor deltok 24.000 unge på de 500 arrangementene til DNT ung, som inkluderer kiting, surfing, klatring, kajakk, tradisjonelle ski-og fotturer og BaseCamp. I løpet av jubileumsdøgnet vil de fleste av disse aktivitetene være representert et eller annet sted i landet.

- Det er ingen andre enn ungdommen som kunne tenke på å utvide døgnet med en time i anledning et 25-årsjubileum. Jeg er glad og stolt over å stå her i dag og vite at så mange ungdommer over hele Norge snart er i gang med aktiviteter for at andre ungdom skal få sjansen til å komme seg ut og oppleve gledene ved friluftsliv. Dette er helt unikt, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Leder av DNT ung Sunnmøre, Martin Hauge Nilsen, høyt over Ålesund.
Leder av DNT ung Sunnmøre, Martin Hauge Nilsen, høyt over Ålesund. Foto: Rune Simonsen

Hva er jubileumsdøgnet?

21. - 22. juni utvider DNT ung døgnet til 25 timer for å feire sin egen 25-årsdag. Hver eneste av disse 25 timene vil en ny DNT ung-aktivitet starte rundt omkring i landet.

Med jubileumsdøgnet vil DNT ung vise frem litt av spekteret av friluftsaktiviteter som finnes og inspirere flere ungdom til å velge en aktiv ferie i Norge.

Ungdomsgruppa til Den Norske Turistforening har på 25 år vokst til å bli en av Norges største ungdomsorganisasjoner, med 30.000 medlemmer.