40 friluftsmillioner for folkehelsa

Nye skilt ved Blektjern utenfor Drammen.
Nye skilt ved Blektjern utenfor Drammen. Foto: Anne Gallefos Wollertsen/Drammens og Oplands Turistforening

Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene ønsker å få hele Norge ut på tur og setter i gang et storstilt motivasjons- og tilretteleggingsprosjekt denne høsten. Totalt ligger 40 millioner kroner til skiltmerking i potten. 

– 

Gjensidigestiftelsen jobber med prosjekter som er forebyggende og aktivitetsskapende. Vår visjon er å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte frivilligheten i Norge. Dette prosjektet bidrar til nettopp det gjennom å tilrettelegge for hverdagsturer der folk bor, forteller Veslemøy Rue Barkenes i Gjensidigestiftelsen.

Felles mål

Gjensidigestiftelsen, DNT og til sammen 14 fylkeskommuner har samlet krefter i dette prosjektet. Ambisjonen er at også de resterende fylkeskommunene blir med fra neste år. 

– Målet er enkelt og greit å få folk ut på tur, sier Rue Barkenes.

Gjensidigestiftelsen stiller med 20 millioner kroner de neste tre årene, mens fylkeskommunene stiller tilsvarende sum. DNT og andre frivillige organisasjoner bidrar med dugnadsinnsats. 

– Med DNT og den øvrige frivilligehten med på laget sikrer vi at prosjektet er solid forankret rundt om i landet. Jeg tror vårt felles fokus på folkehelse vil ha stor betydning i årene som kommer.

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold, er godt fornøyd med mulighetene skiltpengene gir foreningen.
– DNT, frivillige og norske kommuner får her en strålende mulighet til å få hele folket på tur nært der vi bor. 40 millioner til skilt for mer turglede er trolig den største friluftsgaven som noen gang er gitt. 


Prosjektkoordinator på plass

1 . september i år starter prosjektkoordinator Bjørn Egil Hansen fra Lillesand opp i et treårig treårig engasjement i dette prosjektet.

– Det er allerede mye arbeid og planer på gang, så her blir det fullt kjør fra dag en, forteller leder på friluftsavdelingen i DNT, Anne-Mari Planke.

Ved siden av å lede og koordinere skiltprosjektet, innebærer stillingen også kurs, opplæring og informasjonsarbeid. 
Prosjektkoordinatoren vil samarbeide tett med Gjensidigestiftelsen og ha kontorplass i fagmiljøet på DNTs hovedkontor i Oslo. 

Annonse

Skrevet av Hallgrim Rogn 9. juli 2013